Comunitat Valenciana

Més treballadors sense contracte i més empreses il·legals a la Comunitat Valenciana

  • La Policia de la Generalitat ha detectat enguany 309 activitats il·legals, 10 més que en 2016. 
  • La ‘operació Ecosub’ acumula 41 detinguts i aflora 399 empleats sense donar d'alta. 
  • Els agents han detectat 707 apartaments turístics il·legals a la Comunitat Valenciana.
Imatge de recurs de Policia de la Generalitat
Imatge de recurs de Policia de la Generalitat
GVA
Imatge de recurs de Policia de la Generalitat

La campanya d'inspeccions iniciada per la Policia de la Generalitat Valenciana en diversos àmbits, des del laboral al turístic passant pel comerç, ha donat com resultat un augment de les activitats il·legals detectades. Quan es parla d'economia submergida, sorgeix el dubte de si és un fenomen en auge o és el major zel en els controls el que fa aflorar l'anomenada activitat en B.

L'estadística de la unitat policial adscrita a la Generalitat permet comprovar aquests repunts. La Policia autonòmica ha detectat fins a començaments d'octubre d'enguany 309 activitats il·legals (empreses, tallers, comerços) i ja supera les 299 de tot l'exercici passat. 

Operació Ecosub

L'anomenada operació Ecosub ha permés detectar fins a octubre 137 empreses clandestines, 124 tallers irregulars i altres activitats il·legals: 6 fruiteries o punts de venda sense autorització, 16 magatzems (6 il·legals i 10 amb greus irregularitats) 9 locals de joc il·legal i un guia turístic també il·legal, segons han informat a 20minutos fonts de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. L'operatiu, a més, ha fet aflorar la presència de 399 treballadors sense contracte, enfront dels 218 de tot 2016 i ha provocat 41 detencions en tota la Comunitat Valenciana.

A més, altres 48 persones no arrestades han sigut investigades per diferents irregularitats relacionades amb l'economia submergida. Fonts del cos policial adscrit a la Generalitat apunten a l'increment de la col·laboració amb els diferents departaments de l'Administració autonòmica com la clau d'aquest increment de les inspeccions i de les sancions.

En aquest sentit, les sinergies amb les àrees d'Ocupació, Comerç, Turisme o amb la Inspecció de Treball han permés incrementar l'efectivitat policial en la persecució d'aquestes irregularitats, apunten. A més, des del Govern valencià s'ha apostat per involucrar a la Policia autonòmica en aquestes labors d'inspecció i control de l'economia submergida.

Tallers, apartaments, joc i art

Per províncies, Alacant registra uns majors nivells d'activitats irregulars en relació a les inspeccions realitzades. En el cas dels tallers d'automòbils il·legals, dels 124 detectats fins al moment a la Comunitat Valenciana, 83 corresponen a aquesta província, 35 a la de València i 6 a la de Castelló.

En canvi, el major nombre d'inspeccions s'ha realitzat a València (426), per davant d'Alacant (332) i Castelló (18). La mateixa dinàmica es va donar l'any passat, quan Alacant va concentrar el 72% dels tallers il·legals de vehicles detectats a la Comunitat. Una cosa semblança succeeix en les inspeccions dels apartaments turístics, si bé és cert que en aquest cas el pes d'aquesta activitat econòmica és sensiblement major a Alacant.

El passat any, aquesta província va liderar els allotjaments irregulars, amb 444 detectats, enfront dels 247 a València i els 107 de Castelló. En el present any, de moment, acumula 286, molt prop de València (297) i a major distància de Castelló (124). Altres xifres de l'operació Ecosub corresponen a les propostes de sanció en matèria de joc (68) i a les obres d'art falsificades intervingudes (pintures i escultures), que han sigut 104 enguany.

Demanen un augment dels efectius 

Fonts de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències assenyalen que la Policia de la Generalitat Valenciana necessita comptar amb més efectius per a poder desenvolupar la seua labor. En l'actualitat compta amb 400 agents i creuen que la xifra òptima hauria de rondar els 600.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento