Mata (PSPV) diu que era tasca dels serveis d'informació de la Policia preveure situacions violentes el 9 d'Octubre

  • El síndic del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha considerat este dimecres que "era tasca dels serveis d'informació de la policia haver detectat i previst que situacions violentes podrien arribar a produir-se", en referència als altercats succeïts este dilluns durant la celebració de la manifestació vespertina del 9 d'Octubre.
Manolo Mata
Manolo Mata
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES

Així ho ha indicat Mata després de la Junta de Síndics, al mateix temps que ha negat que en eixe moment hi haguera "falta" d'efectius de la policia a la Comunitat Valenciana i ha demanat a la Delegació del Govern no solament identificar als "salvatges" que van colpejar a manifestants, sinó que hi haja una explicació sobre "com es finança esta gent, com s'organitza, i quins canals de comunicació tenen". "Només faltaria que amb el mareig que portem rebrot l'extrema dreta a la Comunitat. És una aberració", ha apuntat.

Preguntat pel debat sobre la possible associació d'estos ultres amb institucions esportives, Mata ha valorat que en el món del futbol "s'ha avançat moltíssim a eradicar la violència".

No obstant açò, ha puntualitzat que el fet que durant el transcurs de "una manifestació cívica hi haguera al cantó del carrer Pintor Sorolla amb Universitats grups identificats amb samarretes d'un grup esportiu i moltes de les cares es reprodueixen a les vesprades, és un tema del servei d'informació de la policia". "I l'obligació de la policia és garantir que la gent estiga tranquil·la i si algun no ho fa és perquè està incomplint el seu deure", ha subratllat.

"Hi ha una llei específica sobre la violència en el futbol i els aficionats i ací el Delegat del Govern haurà de fer alguna cosa. Ahir va reconéixer que havia identificat a algunes de les persones i si tenen una cobertura per part d'una associació o un club de futbol o qui siga hauran de requerir també a l'organització que ho protegeix", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento