1 Podem demana aprofitar el nou escenari i avisa: "Ni la DUI ni el 155 són solucions amb aparences de diàleg"

  • El portaveu adjunt del grup parlamentari de Podem en les Corts Valencianes, César Jiménez, ha considerat este dimecres que després del succeït en el Parlament de Catalunya s'ha obert "un nou escenari" i una "oportunitat per al diàleg" que no s'ha de desaprofitar. Per açò, ha indicat que no és adequat ni aplicar una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) ni l'article 155 de la Constitució perquè no són solucions "que tinguen algun aspecte de diàleg".

Així ho ha indicat als mitjans de comunicació en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en ser preguntat per la decisió del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, de dirigir-se formalment a la Generalitat de Catalunya perquè aclarisca si ha declarat la independència de Catalunya, com a pas previ a qualsevol de les mesures que el Govern central pot prendre a l'empara de l'article 155 de la Constitució.

Per a Jiménez, este dimarts "es va obrir un nou escenari que requereix noves respostes", per la qual cosa ha reivindicat la necessitat que esta "oportunitat" de diàleg s'inicie per a començar a asseure "les bases de l'enteniment".

"Nosaltres entenem que ahir no va haver-hi una DUI i que era clar que tota la parafernàlia era para no declarar-la i donar eixa oportunitat al diàleg. Esperem que el Govern estiga a l'altura d'este nou escenari i que agafe eixa oportunitat i busque eixides consensuades amb la resta grups polítics", ha defès, per a insistir que qualsevol proposta que arribe de diàleg serà recolzada per la seua formació.

En ser preguntat sobre si veu una mesura "adequada" l'aplicació de l'article 155, ha negat este extrem i ha subratllat que "ni la DUI ni el 155 són solucions que tinguen algun aspecte de diàleg". "I nosaltres reivindiquem això", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento