L'equip de Govern municipal demana al PP que deixe de fer "el ridícul" i retire el recurs per a no usar 'València'

  • El regidor i coordinador General de l'Àrea de Govern Interior, Sergi Campillo, ha demanat este dimecres al PP "trellat" i que "tinguen sentit de ciutat" i retiren el recurs per a no usar la forma exclusiva de València -en valencià- perquè estan fent "el ridícul".
Ajuntament de València
Ajuntament de València
ARXIU

Campillo, en roda de premsa, ha exigit així al PP que "deixe d'usar a la Justícia per a fer oposició" després que la secció primera de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja rebutjat la mesura cautelar sol·licitada pel PP para no usar el topònim de 'València' fins que es resolga el recurs al decret aprovat per este canvi de denominació

Sobre este tema, ha assenyalat que esta resolució era "la crònica d'una interlocutòria anunciada" perquè "algunes vegades el PP arriba al ridícul més espantós" per a "defendre l'indefensable". Així, ha recordat que este topònim portava usant-se des de l'any, com a mínim, 2009, basat en un reglament d'ús de normalització del valencià que va aprovar el propi PP en el ple de l'Ajuntament de 1996 i que va entrar en vigor en 2005.

Per açò, ha apuntat que "l'única cosa" que ha fet este equip de Govern és "formalitzar davant la Generalitat eixa adaptació que venia utilitzant-se amb normalitat absoluta per part de l'anterior equip de Govern del PP en compliment d'allò que el propi PP va aprovar".

En eixe sentit, ha recalcat que eixa normativa diu "clarament" que el topònim de la ciutat de València s'escriurà en valencià. "El que sorprèn és que el PP amb tal de fer oposició a qualsevol preu es capaç de contradir-se amb les seues pròpies normes aprovades, i açò és fregar el ridícul", ha lamentat.

En este sentit, ha recriminat al PP que "l'ànsia" per fer oposició en qualsevol tema fa que s'acaben fent oposició "a ells mateixos". "Ho tenien molt fàcil, que no hagueren aprovat eixe reglament", els ha replicat.

"Ho van aprovar, ara nosaltres ho apliquem i ens recorren perquè diuen que nosaltres volem imposar no sé que cosa, en tot cas ho voldrien imposar ells que van ser els qui li van aprovar", han recalcat. És més, ha recordat que el PP ha presentat este mateix procediment en centenars d'Ajuntaments en els quals governaven. "No sé per què no pot fer el mateix", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento