Comunitat Valenciana

La jove Rocío Gil i la xiqueta Daniela Gómez, falleres majors de València 2018

  • Rocío Gil, de la falla Plaça de la Mercé, té 26 anys i estudia un Màster en accés a l'advocacia.
  • Daniela Gómez, de la comissió Santa Maria Micaela-Martí L'Humà, té 10 anys i estudia cinqué de primària.
  • La proclamació oficial se celebrarà este dimecres a les 19 hores en l'Ajuntament de València.
Falleres majors 2018
Falleres majors 2018
JCF
Falleres majors 2018

La jove Rocío Gil, de la comissió Plaça de la Mercé, i la xiqueta Daniela Gómez, de Santa Maria Micaela-Martí L'Humà, són les noves Fallera Major i Fallera Major Infantil de València de l'any 2018, segons ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó. Davant l'assemblea de presidents i el ple de la Junta Central Fallera (JCF), a més d'altres representants de la festa i membres del jurat, el primer edil ha obert este dimarts els sobres que contenen la identitat de les seleccionades i ha realitzat les corresponents telefonades per a anunciar-les personalment el nomenament.

Ribó ha entrat a l'hemicicle poc abans de les 19.30 hores portant els sobres que, minuts més tard, desvetlarien el nom de les noves Falleres Majors de València 2018. El primer edil s'ha posat en contacte amb la nova Fallera Major, Rocío Gil Uncio, qui ha rebut la telefonada molt emocionada. La nova reina de les festes josefines -una fallera "de tota la vida", segons ha comentat elles mateixa- té 26 anys i estudia Màster en accés a l'advocacia.

Rocío ha lloat la seua comissió, una de les de major tradició del 'cap i casal', de la qual ha dit que és "molt treballadora" i ha expressat el seu desig de "representar tota València", al costat de la seua Cort d'Honor, "com es mereixen tots els fallers".

Prèviament, Ribó ha parlat amb la nova Fallera Major Infantil, Daniela Gómez de los Ángeles. La xiqueta, entre llàgrimes i després que en un primer intent se sentira la bústia de veu del telèfon, ha agraït l'elecció i ha dit que està "molt contenta". La menuda -de 10 anys i estudiant de cinqué de primària al Col·legi Sant Pere Pascual- ha rebut la notícia visiblement nerviosa i ha confiat a "representar València com toca".

Les Corts d'Honor de 2018

D'esta forma, la Cort d'Honor de la Fallera Major 2018 està formada per Lucía Villalba Morales, de la Falla Quart-Túria; Noelia Ibáñez Castro, de Plaça Sant Bult; Meritxell Soler Costa, d'Avinguda Burjassot- Joaquim Ballester; Silvia Vicent Cifuentes, d'Enginyer Manuel Maese-Cristobal Llorens; i Marta Nebot Martínez, de Creu i Mislata.

Completen el grup María Urios Martí, de Mestre Bellver-Marià Rivera; Laura Fabra Tapia, de Salamanca-Comte d'Altea; Estefania Mestre Garridode Pius XII-Jaume Roig; Alicia Andrés Salguero, de Dr. Gil i Morte-Dr. Vila Barberà; Lucia Serrano Morales, de Regne de València-Sant Valer; Mireia Bazaga Veintimilla, de Dr. Oloriz-Arquebisbe Fabián i Fur; Marta Sahuquillo Sáez, de Barri de la Llum.

Quant a la Cort Infantil, la integren Alba Miquel Molina, de Rubén Vela-Doctor Waksman; Paula Miquel Chuliá, d'Enginyer José Sirera-Pio IX; Daniela Esteve Bueno, de Plaça l'Arbre; Marta Estornell de la Vinya, de Trinitat-Alboraia; Aitana Gómez González, d'Exposició-Misser Va mastegar; i María Querol Ruiz, de Progrés-Teatre de la Marina.

També figuren en la llista Aitana Piquero Llorens, de General Barroso-Calvo Acacio; Nekal Martínez Rubio, de Luz Casanova-Pare Espasa; Marina Giménez Amaro, d'Olivereta-Cerdà i Rico; Blanca Casaban Pérez, de Santiago Rusiñol-Comte de Lumiares; Vega Calvo Caparrós, de Plaça d'Espanya-Ramón y Cajal-Pintor Benedito; i Lola Palanca Soriano, de Doctor Olóriz-Arquebisbe Fabián i Fuero.

Proclamació

La proclamació de les noves reines de les festes josefinas se celebrarà este dimecres en l'Ajuntament de València, a partir de les 19.00 hores. Amb eixe acte, començaran a exercir com a màximes representants de les Falles de 2018 i prendran el relleu a les falleres de 2017, Raquel Alario i Clara Parejo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento