Comunitat Valenciana

Podem impulsarà en les Corts una declaració de condemna a les agressions en la manifestació del 9 d'Octubre

  • El grup parlamentari Podem impulsarà en les Corts Valencianes una declaració institucional "de condemna i repulsa a les agressions feixistes registrades ahir a València" durant la manifestació del 9 d'Octubre.
Moment de la manifestació en la Plaça Sant Agustí
Moment de la manifestació en la Plaça Sant Agustí
Europa Press
Moment de la manifestació en la Plaça Sant Agustí

En un comunicat, el grup ha assegurat que "eixe intent d'apropiar-se del dia de tots els valencians que ha tingut el feixisme ha de ser rebutjat per tots els grups" perquè, "independentment de les idees polítiques, hem d'estar junts contra la violència".

El secretari general de Podem i síndic d'esta formació, Antonio Estañ, ha indicat que les agressions d'este dilluns "són conseqüència d'una banda de la irresponsabilitat en matèria de seguretat tant per falta d'efectius policials que ha generat el trasllat d'agents destinats a València que estan a Catalunya des d'abans de l'1 d'octubre i per una altra, de la falta absoluta de previsió des de la Delegació del Govern".

Ha recordat que durant els actes del matí del 9 d'Octubre, en el marc de la Processó Cívica "membres de Podem van haver de ser escortats davant els intents d'agressió de grups ultres, situació que podia repetir-se en els convocats a la vesprada", i ha incidit que la contra manifestació organitzada pels grups d'ultradreta es va convocar a través de les xarxes socials.

Estañ ha lamentat que "es permetera que els feixistes es concentraren just darrere d'una manifestació pacífica i legal i ha destacat que el fet que es registraren estes agressions és una mostra d'irresponsabilitat i per açò, el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha de dimitir".

Al seu juí, quan els grups d'extrema dreta es van concentrar al costat de l'Església de Sant Agustí, d'on partia la manifestació de la Comissió 9 d'Octubre, "el Cos Nacional de Policia havia d'haver actuat per a evitar que agrediren manifestants".

Així mateix, ha recalcat que "tampoc és comprensible que després de les imatges de les agressions que han sigut difoses en tot el país a través de cadenes de televisió i xarxes socials no es practicara cap detenció ni identificació".

Estañ ha alertat que "hi ha dirigents del Partit Popular que estan vivint la crisi catalana com una oportunitat per a agitar vells enfrontaments i traure rèdit electoral" però "és inacceptable que el delegat del Govern permeta que es violen drets civils com el dret de manifestació i es pose en perill a la ciutadania".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento