Estreles Michelín oferiran 'master class' per a aportar "qualificació gastronòmica"
Estreles Michelín oferiran 'master class' per a aportar "qualificació gastronòmica" GVA

La Agència Valenciana del Turisme (AVT) ha organitzat un cicle de jornades de 'Cuina d'Autor', en les quals prestigiosos experts de la cuina i la rebosteria -alguns d'ells reconeguts amb estreles Michelín- participaran com a ponents i realitzaran 'master class' pràctiques en la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana davant alumnes que cerquen un buit professional en el sector.

Aquest cicle de jornades, totalment gratuït i que contempla un total de 41 accions, comença a impartir-se a partir de la setmana que ve en la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) i s'estén fins al pròxim mes de desembre amb l'objectiu d'aportar "qualificació" i forjar la "identitat, singularitat i diferenciació" de la gastronomia valenciana.

Així ho ha afirmat el secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, en una roda de premsa convocada per a presentar aquestes 'Jornades de Cuina d'Autor' i també els resultats de balanç d'ocupació del mes de setembre i de la temporada turística estival a la Comunitat Valenciana, en la qual també ha participat el cap d'àrea de Formació de l'AVT, Javier González.

23 responsables de prestigiosos restaurants

Colomer ha explicat que les classes magistrals, d'un dia de durada, s'impartiran principalment en els centres de la Xarxa CdT de València, Alacant, Benidorm, Dénia, Gandia, Castelló, Torrevella i també a Morella, a través del CdTd'Interior.

En aquestes jornades participen un total de 23 responsables de les cuines de prestigiosos restaurants, en la seua majoria guardonats amb estreles Michelín. En concret, impartiran jornades els responsables de les cuines del Celler de Ca Roca; A'Barra; Montia; Santceloni; Noor; Casa Marcial; Casa Gerardo; Lillas Pastia; La Casa del Carmen; Culler de Pau; La botica de matapozuelos; Monastrell; L'Escaleta; Alborada; Baluard; Moulin Chocolat; Espai Sucre; Raúl Resino; Calç Paradis; Casa Manolo; Maralba i Els Moles.

Francesc colomer advoca per construir un “relat que se situa a l’avantguarda”.

El secretari autonòmic ha ressaltat la importància de "posar en marxa noves iniciatives pedagògiques com aquestes en les quals grans experts, molts amb estelles Michelín, compartiran coneixement amb els professionals del sector de la Comunitat Valenciana" i ha advocat per construir un "relat que se situa a l'avantguarda".

En aquest sentit, ha comentat que les xifres turístiques poden ser "conjunturals", però la resposta ha de ser "més formació i més capital humà" i concebre la gastronomia com un "paper diferencial en un món competitiu" que, al seu torn, pot aportar "identitat, singularitat i diferenciació".

"Un nou centre d’innovació"

Colomer ha explicat que aquest programa pedagògic "compta amb 41 accions que s'impartiran en tota la Xarxa de CdT" i ha afegit que a més d'impartir-se en tots els CdT, també s'impartirà a l'interior, concretament a l'entorn de la Fàbrica Giner de Morella, "on en breu comptarem amb un centre d'innovació".

Així mateix, ha assenyalat que "les 41 actuacions de les jornades d'aquest programa són gratuïtes i estan dedicades als professionals de sala i cuina de la Comunitat amb l'objectiu de ramificar i transvasar el coneixement".

Colomer ha destacat "la gran col·laboració dels professionals en aquest projecte per a donar a conèixer tot el seu saber fer en els fogons als alumnes inscrits en les jornades, amb l'objectiu de compartir coneixement per a millorar en la qualificació gastronòmica".

Acord amb Celler de Can Roca

D'altra banda, ha anunciat també que, gràcies a un acord amb el BBVA i El Celler de Can Roca, el pròxim 23 d'octubre els germans Roca cuinaran, al costat de 28 alumnes de la xarxa de CdT (18 de sala i 10 de cuina), entre els quals se seleccionarà a tres d'ells per a treballar durant tres mesos en el restaurant a través d'una beca (dues en cuina i un en sala).

Els germans Roca atorgaran tres beques per a treballar al seu restaurant durant tres mesos.

Colomer ha ressaltat la importància d'impulsar iniciatives que redunden en la "qualificació gastronòmica", perquè, segons ha manifestat, "és el model turístic pel qual apostem, la gastronomia juga un paper molt competitiu i diferencial".

Per açò, ha incidit que "aquesta programació, lligada a la gastronomia, no és un fet aïllat" i ha assenyalat que "recentment, hem iniciat en el CdT d'Alacant un cicle de Cursos Alacant Ciutat de l'Arròs de gran èxit de participació".

De la mateixa manera, ha recordat que, durant el cap de setmana passat, van organitzar al costat de l'Ajuntament de Dénia el Festival gastronòmic DNA, que "ha comptat amb gran quantitat d'assistents i, la qual cosa és més important, amb el qual hem aconseguit un gran posicionament internacional", ha assenyalat.

Consulta aquí más noticias de València.