Comunitat Valenciana

De la Serna planteja una millora de les Rodalies amb una inversió de 800 milions

  • Segons el ministre, el Govern assumirà íntegrament el cost d’aquesta “renovació general” del servei.
  • Puig valora com “extraordinàriament positiu” el pla anunciat perquè són actuacions “fonamentals per a  milers de persones tots els dies”.
  • També ha anunciat que aquest mes hi haurà un esborrany del conveni per a l'Estació Central de València, xifrat entorn dels 1.000 milions d'euros.
De la Serna se reúne con Ximo Puig en Valencia
De la Serna se reúne con Ximo Puig en Valencia
TWITTER IÑIGO DE LA SERNA
De la Serna se reúne con Ximo Puig en Valencia

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dimecres el compromís de presentar en el mes de novembre un pla director per a millorar el servei de Rodalies a la Comunitat Valenciana, que comptarà amb una "elevadíssima inversió" d'entorn dels 800 milions d'euros per a la "renovació general" del mateix, que assumirà íntegrament el Govern.

Així ho ha assenyalat després de la seua reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una compareixença en la qual ha indicat que al llarg del mes d'octubre hi haurà reunions amb la Generalitat per a acabar de coordinar i determinar les actuacions a realitzar, després d'un estudi "molt exhaustiu i detallat" de l'estat de la xarxa de Rodalies.

Puig ha valorat aquesta iniciativa, assegurant que encara que les actuacions en aquest servei "són probablement menys vistoses que l'AVE" però són, no obstant açò, "fonamentals per a milers de persones tots els dies", per la qual cosa aquest pla és "extraordinàriament positiu".

Respecte a aqueix pla, ha dit De la Serna, serà realista i no inclourà "res queno es puga dur a terme" ni farà "paranys amb les xifres". Sobre els terminis, ha indicat que donada l'envergadura de les actuacions no són d'un o dos anys.

També ha anunciat que aquest mateix mes hi haurà un esborrany del conveni per a l'Estació Central de València, per a posar "negre sobre blanc els compromisos i el calendari" i el Govern central preveu assumir el 100% del cost, que ha xifrat entorn dels 1.000 milions d'euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento