Comunitat Valenciana

CCOO PV avisa que la "lleu millorança" al setembre no oculta la precarietat del mercat de treball valencià

  • El sindicat CCOO PV ha advertit este dimarts que la "lleu millorança" de l'atur al setembre a la Comunitat Valenciana, 2.053 persones menys, no oculta la precarietat del mercat de treball valencià, al que qualifica de "volàtil i feble".

"Amb una contractació molt precària i una excessiva rotació d'entrada i eixida en les empreses", el sindicat assegura que "no pot celebrar este escenari" i reclama "mesures de xoc per atallar este context econòmic i social".

Para CCOO PV, el descens de la xifra d'aturats és "una cortina de fum que no ha d'encegar-nos davant la situació de l'atur en la nostra autonomia, en la qual encara segueixen registrades com a aturades 396.034 persones".

A més, ha subratllat que s'ha de tindre en compte "la gran quantitat de persones que no estan comptabilitzades, al no registrar-se com a parades per l'efecte desànim o per marxar-se" de la Comunitat, ja que recorda que l'EPA del segon trimestre xifra en 451.700 les persones en atur.

La secretària d'Ocupació de CCOO PV, Ana María García, ha insistit en l'"estacionalitat" del mercat de treball de la Comunitat i, en este sentit, ha destacat que en el sector servicis s'ha incrementat l'atur en 1.935 persones.

En la resta de sectors, la desocupació s'ha reduït, amb l'efecte de l'inici de les campanyes en el sector de l'agricultura i amb les disminucions en la indústria i en la construcció, "que comencen a emular el comportament del sector servicis", assenyala.

En relació amb la contractació, destaca que continua amb una taxa de temporalitat que frega el 90%. "No podem tolerar una societat amb tant atur, precarietat, increment de la pobresa i desigualtat social. Esta lleu millorança no ha d'impedir que analitzem com es pot afermar un canvi de model que genere ocupació estable, de qualitat i amb salaris dignes", ha apuntat García.

"La nostra autonomia no està eixint airosa de l'etapa de crisi, amb milers de persones jóvens que no troben ocupació o el que troben no té res a veure amb el seu perfil professional", lamenta CCOO PV, que suma a la situació "la creixent desigualtat entre sexes, ja que les dones són les més afectades per l'atur (del total de persones aturades 232.081 són dones i 163.953 homes)".

CCOO PV defèn una sèrie de canvis, necessaris per a generar ocupació i aconseguir una recuperació real com restituir el poder adquisitiu dels salaris; incrementar la protecció a l'atur; rellançar la inversió pública en sectors productius que generen ocupació de qualitat; renda mínima garantida; reforç de la negociació col·lectiva i un sistema més just de garantia de drets laborals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento