Comunitat Valenciana

Mata (PSPV) creu que algunes afirmacions de Compromís sobre l'1-O poden "enterbolir un poc" la relació al Botànic

  • El vicesecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha admès este dilluns que qüestions com algunes declaracions realitzades per membres de Compromís sobre l'1-O poden "enterbolir un poc" la relació en el si del Consell del Botànic, encara que ha incidit que açò no pot ser "un parèntesi de 20 anys" i cal seguir treballant perquè el PP no torne al poder en 2019.
Manolo Mata
Manolo Mata
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Manolo Mata

Així ho ha indicat davant els mitjans en ser preguntat pel tuit llançat per la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, en el qual assegurava en relació al PSOE que "es van abstindre en la investidura de @marianorajoy i ara s'abstenen de buscar una solució. Lligat i ben lligat", que no és només Oltra, sinó que "molta gent en Compromís haguera preferit una actitud més contundent del PSOE criticant Rajoy" com en el cas oposat hagueren desitjat "que Compromís haguera tingut una actitud molt més afavoridora a una solució a Catalunya".

"Hui no puc abraçar i besar a gent amb la qual ahir era més amable; a mi no m'agrada res que m'insulten i no m'agrada res que insulten a dirigents del meu partit, sobretot perquè jo no ho faig, i podria fer-ho a voltes", ha assenyalat Mata.

A més, ha reconegut que estan davant "una situació d'altíssima tensió" però considera que "les xicotetes vanitats de la diferenciació o de les relacions internes dels partits no poden enterbolir el Botànic".

El també portaveu socialista en les Corts ha criticat la "repressió duríssima contra els ciutadans" d'este diumenge a Catalunya i ha indicat que tant el president català, Carles Puigdemont, com el del Govern, Mariano Rajoy, "no estan capacitats" per a continuar. "Tant de bo les forces polítiques siguen capaces de donar una patada als dos, tant a Catalunya com a Espanya", ha incidit, per a responsabilitzar-los de la "bretxa emocional" que han generat, que és "tremenda".

"Estem molt pitjor del que estàvem abans d'ahir, tant de bo els mecanismes parlamentaris permeten la censura a Rajoy", ha incidit, per a poder albirar una nova etapa de "encaix" de Catalunya a Espanya. "No entenem Catalunya sense Espanya ni Espanya sense Catalunya", ha incidit.

Al seu juí, haguera sigut "sensat" que una vegada es va constatar que el referèndum, suspès pel Constitucional, era un "paperot" s'hagueren retirat les forces de seguretat de l'Estat, limitant-se a no donar valor a les declaracions de la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento