Comunitat Valenciana

Economia creu que s'està "a prop" de l'acord en horaris comercials però avisa: "El pacte passa per la pau judicial"

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)

El director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, confia a tindre al llarg d'esta setmana una proposta sobre horaris comercials. "Estem en un moment històric perquè realment estem negociant ara de debò i estem suficientment a prop com per a arribar a un acord si les postures acaben de quadrar, perquè ara ja estem parlant de nombres que objectivament són raonables". Açò sí, "el pacte passa perquè haja també pau judicial perquè si no al final estem fent de la coca un pa", ha avisat.

Costa, que ha realitzat estes declaracions en roda de premsa en ser preguntat per la marxa de les negociacions per a l'obertura dels comerços, ha recordat que en l'últim Observatori del Comerç es va acordar que "les organitzacions consultarien amb les seues bases" i encara que hi havia una proposta inicial, "tal com està cal discutir-la perquè hi ha qüestions que no tothom veu clares i per tant iniciem ara eixe procés de discussió".

En el cas d'Alacant, el director general de Comerç ha assenyalat que hi ha diverses qüestions pendents. En primer lloc, sobre la possibilitat de l'obertura de comerços durant la celebració de la Volvo Ocean Race -el termini d'al·legacions va concloure divendres passat-, Costa espera que es prenga una "decisió definitiva" esta setmana.

D'altra banda, quant a la limitació de Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) estacional aprovada el passat 15 de setembre i que assenyala que solament es poden obrir diumenges i festius del 15 de juny al 15 de setembre, ha apuntat que s'han presentat diverses al·legacions.

Entre elles, ha destacat la de l'Ajuntament d'Alacant, al qual s'ha comunicat este mateix dilluns un "error de forma" en el seu escrit. En este sentit, ha explicat que la normativa estableix que entre administracions no caben "recursos d'alçada" però per a no inadmetre-ho, el seu departament ha decidit tractar-ho com un "requeriment" i li ha concedit un període addicional de deu dies, fins al 18 d'octubre, "per si té alguna cosa que dir".

"Per a que la qualificació errònia per part de l'administrat no li invalide, ho anem a acceptar com a requeriment i com hi ha un error en la forma li anem a donar eixe període excepcional de deu dies perquè al·leguen si volen alguna cosa", ha explicat.

La diferència entre un recurs d'alçada i un requeriment, ha explicat Costa, implica a més que en el primer "si no contestàrem en el termini d'un mes, atés que demanaven mesures cautelars, la no resposta equivalia a un silenci administratiu positiu i haguera quedat suspesa la resolució", mentre que amb el requeriment, "la no resposta en el termini d'un mes el silenci administratiu és positiu".

Pel que fa als recursos presentats per part de l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged) i El Corte Inglés que demanen "la llibertat total en tota la ciutat d'Alacant durant tot l'any", Natxo Costa ha avançat que estan "acabant de preparar esta setmana" les respostes.

Finalment, ha comentat que existeixen també recursos per part de quatre centres comercials que demanen que s'amplie la ZGAT als mateixos termes que està la platja d'Alacant, que seria ampliar a Setmana Santa i Pasqua, i del 15 de juny al 30 de setembre.

"Estes són les al·legacions i recursos damunt la taula, i en les pròximes setmanes resoldrem", ha assegurat. Segons Costa, "estes coses van lentes" perquè el termini de presentació d'al·legacions acabava el 23 de setembre i encara que hi ha recursos presentats a principis de mes, no es pot donar resposta fins a tindre una "visió global del que t'estan recorrent" amb tots els recursos damunt la taula "i encara que els terminis ens estrènyen, poder fer una resposta coherent amb tots els arguments", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento