Comunitat Valenciana

Echávarri diu que el PSPV pot assumir en solitari el govern per a impedir que el PP recupere l'Alcaldia d'Alacant

  • L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, ha afirmat que el seu grup no passarà "a la història" com "els socialistes que van entregar l'Alcaldia al PP per les seues roïnes arts" i, per açò, ha subratllat que els sis edils socialistes podrien assumir "totalment" la gestió municipal, encara que amb "el triple de treball", en cas que els seus socis abandonen el tripartit. "Si cal governar amb sis, ho farem, sens dubte", ha dit.
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Europa Press
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu

El primer edil, que ha dit que no respon als seus socis a través de la premsa i que "en cap cas" ha pensat a dimitir, s'ha pronunciat així en ser preguntat sobre la posició de Compromís, que ha lligat la seua continuïtat en l'equip de Govern al costat del PSPV al fet que Echávarri dimitisca després de la seua citació a declarar en relació amb les denúncies de PP i Ciutadans pel suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç el passat Nadal i de la qual tenia les competències fins este estiu.

Sobre este tema, ha reiterat que "no hi ha absolutament res" i ha insistit que els tècnics municipals recalquen que "si hi haguera alguna cosa" seria "administratiu", i ha posat com exemple que així ho va dir l'interventor en la Comissió d'Investigació.

Echávarri, en atenció als mitjans este dilluns després d'assistir als actes de celebració de la Policia Nacional al Castell de Santa Bàrbara, ha advertit que una eventual eixida de Compromís i Guanyar Alacant suposaria "el triple de treball, però amb la total seguretat que si cal governar amb sis, ho farem".

"Estem conscienciats de la tasca àrdua que va a ser i, després, dins d'any i mig, en les eleccions, que valoren al PSPV pel que va fer; i si va obtindre alguna gestió o es va equivocar", ha plantejat i ha remarcat: "Sens dubte, si el partit socialista, per raons alienes a la seua voluntat, es queda a soles al Govern, continuem. Que no ho dubte ningú".

Echávarri ha reconegut que anar el divendres a declarar "no és plat de bon gust" perquè genera "desgast personal, familiar i d'entorn proper, que també ho buscava el PP". "En això, Luis Barcala -portaveu municipal del PP-, ja ha guanyat, en el dany que ha fet al meu familiar. Eixe punt, li'l done", ha dit.

DENÚNCIA DEL PP

Gabriel Echávarri ha precisat que encara no té la notificació del jutjat, que espera que arribe este dimarts, i ha explicat que divendres passat va presentar un escrit de personificació.

L'alcalde d'Alacant ha incidit que es tracta d'una denúncia del PP davant el jutjat, que va arribar perquè mesos després de plantejar la denúncia davant la Fiscalia "no havia actuat".

Per açò, ha apuntat que el grup municipal socialista "estarà fins al final" i ha sostingut que el PSPV, amb Ximo Puig, està "sense fissures amb l'alcalde" perquè és coneixedor que es tracta d'una denúncia del PP "absolutament infundada".

"Els socialistes hem viscut ja molt temps açò: Sandra Gómez, vicealcaldesa de València té dos; l'exalcalde Ángel Luna va tindre dos, quan era síndic. Els socialistes hem viscut amb molta persecució als jutjats del PP, no ens agafa de noves", ha relatat.

EXECUTIVA LOCAL

D'altra banda, ha assenyalat, preguntat sobre la reunió de la Mesa de Seguiment del Pacte de Govern, que esta vesprada hi ha convocada una Executiva Local que haurà de valorar "els passos polítics a donar".

"El partit socialista i l'alcalde va a continuar, no parle pels altres; anem a continuar perquè tenim una responsabilitat de quatre anys per canviar esta ciutat i la qualitat de vida de la gent i el PP el que busca és que no continuem i assaltar com més prompte millor l'Alcaldia", ha advertit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento