Comunitat Valenciana

Desconvocades les parades en EMT València en arribar empresa i sindicats a un preacord sobre el conveni col·lectiu

  • El comité d'empresa ha desconvocat les mobilitzacions i parades previstes en l'Empresa Metropolitana de Transport (EMT) de València després d'arribar els sindicats i la direcció a un preacord en la negociació del conveni col·lectiu, han informat fonts de l'empresa i sindicals.
Autobús De l'EMT De València Pel Pont De Fusta
Autobús De l'EMT De València Pel Pont De Fusta
EMT
Autobús De l'EMT De València Pel Pont De Fusta

Així, des del comité han explicat, en una reunió celebrada este divendres, que s'ha arribat a un principi d'acord amb l'empresa per a 2017, que ha suposat una "pròrroga" fins a finals d'any en les negociacions del nou conveni col·lectiu.

El president del comité, Iván Alcalá, ha manifestat a Europa Press este preacord està "supeditat a la refundició d'un nou text del conveni col·lectiu". "El que s'ha firmat és solament per a 2017. No hi ha cap conveni, hi ha un pacte per al present any", ha recalcat.

De moment, s'allarga uns mesos i s'evita entrar en el procés de mediació, "com una espècie de pròrroga", ha matisat. La nova redacció del conveni es coneixerà en els pròxims dos o tres mesos, ja que s'ha acordat que ha d'estar conclòs a final d'any.

Així mateix, ha apuntat que "se'n va a crear una comissió reduïda en la qual s'ha de refondre, en el termini de dos mesos, el conveni". La primera de les reunions d'este grup de treball tindrà lloc el 16 d'octubre.

Les reunions per a redactar el text definitiu estaran integrades per dos representants de cada secció sindical i quatre de l'empresa, que es reuniran tres vegades per setmana fins que el conveni que regularà les relacions laborals a l'EMT els pròxims anys siga una realitat.

PUJADA DE SALARIS I GRAÓ D'ANTIGUITAT

Per la seua banda, l'Ajuntament de València ha assenyalat que l'acord firmat per la direcció de l'EMT i les cinc seccions sindicals suposa que, una vegada firmat el nou text, s'actualitzaran les taules salarials amb una pujada de l'1,5% en salari base, la prima de presència i la prima fixa.

A més, es recuperarà el graó dels dos anys d'antiguitat des de 2016 i el desfasament dels 16 mesos des de l'1 de gener del 2017. La direcció d'empresa també accepta la retroactivitat fins al 2015 dels dies de conveni i IT. Les instal·lacions de Dipòsit Nord s'obriran, a més, com a guàrdia de dia al llarg del primer trimestre del 2018.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el director gerent de l'EMT, Josep Enric Garcia Alemany, han mostrat la seua "satisfacció" per la firma de l'acord i han agraït als representants sindicals el seu "esforç" en la negociació.

"Ara tenim dos mesos per a donar forma a un text normatiu que regule les relacions laborals dels treballadors i treballadores i que, per primera vegada, arreplegue tots els drets en un únic conveni", ha explicat Grezzi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento