Comunitat Valenciana

Detinguda una parella en detectar-se cocaïna dels seus dos fills menors

  • Una parella va ser detinguda el passat mes d'agost després de detectar-se cocaïna en els seus dos fills menors, un nadó de 10 mesos i una xiqueta d'aproximadament dos anys i mig, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del cas.
Cocaïna
Cocaïna
NEO TOKIO/WIKIMEDIA COMMONS
Cocaïna

El jutjat d'instrucció número 5 de Vila-real (Castelló) va decretar la llibertat de la parella en no existir cap risc per als xiquets, que estaven des de huit mesos abans baix la protecció de la Generalitat Valenciana, ha precisat, per la seua banda, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Els fets, afig el TSJCV, van ocórrer el 28 de desembre de 2016, quan la mare i un dels menors -un lactant de 10 mesos d'edat, segons fonts de la Policia Nacional- van ser atesos en un hospital després de patir una caiguda en una escala.

L'assumpte va arribar al Jutjat el 8 de febrer de 2017 derivat directament des de l'hospital. El Jutjat d'Instrucció 5 de Vila-real va obrir diligències i va esbrinar que els dos fills de la parella estaven baix la tutela de la Generalitat València des del 29 i 30 de desembre, internats en un centre de protecció de menors després de ser declarats en desemparament per la via d'urgència l'endemà d'anar a l'hospital.

Des de febrer que es va obrir la causa, el jutjat practica diligències encaminades a aclarir els fets. Al març, els menors van ser examinats pel forense i sotmesos a una anàlisi de tòxics. El Jutjat va rebre al maig l'informe forense amb el resultat de les proves a les quals van ser sotmesos els xiquets i al maig es va donar trasllat al fiscal d'estos resultats.

Al juliol, el fiscal va sol·licitar que es practicaren diverses diligències encaminades a esbrinar, entre altres coses, qui eren les persones que s'encarregaven de la cura dels menors i a l'agost el Jutjat va dictar una providència oficiant a la policia judicial perquè elaborara un atestat sobre la situació en la qual estaven els menors i perquè esbrinara la identitat de les persones responsables de la seua cura i benestar.

ABANDÓ DE FAMÍLIA I CONTRA LA SALUT PÚBLICA

El 24 d'agost, la Policia va detindre els progenitors dels xiquets. El Jutjat va acordar la seua llibertat al no existir cap risc per als menors, que estaven des de huit mesos abans baix la protecció de la Generalitat Valenciana. La parella va quedar en llibertat, investigada en una causa oberta per abandó de família i delicte contra la salut pública.

El Jutjat ha seguit practicant diligències i s'ha pres declaració a diversos testimonis. La causa està en la fase final de la instrucció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento