Un descarrilament deixa fora de servei el tramvia

FGC regalarà un bitllet per cada tres usats pel tall de la línia del Llobregat.
Un moviment incorrecte en el canvi d’agulles va provocar ahir el descarrilament del mòdul central d’un tramvia a Sant Joan Despí (Esther Romagosa/ACN).
Un moviment incorrecte en el canvi d’agulles va provocar ahir el descarrilament del mòdul central d’un tramvia a Sant Joan Despí (Esther Romagosa/ACN).
Un moviment incorrecte en el canvi d’agulles va provocar ahir el descarrilament del mòdul central d’un tramvia a Sant Joan Despí (Esther Romagosa/ACN).
Per cada tres títols de transport comprat i usat en regalaran un. Aquesta és la compensació que aplicarà Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a partir de demà als 20.000 afectats pels talls a la línia del Llobregat per les obres de l’AVE.Els interessats en bescanviar els bitllets usats per altres gratuïts hauran d’omplir una butlleta que dipositaran a unes bústies ubicades a la plaça Europa i al metro de L’Hospitalet. Si hi adjunten, per exemple, tres T-10 o 30 bitllets senzills, rebran per correu certificat una T-10 gratis.

La mesura s’aplicarà fins a finals de març, tot i que el servei es preveu que estigui restablert la segona quinzena de febrer (es fa així per compensar el retard en aplicar les bonificacions). L’obra al túnel de FGC danyat és complexa perquè el túnel de l’AVE, que està més soterrat, obligarà a derruir part del de FGC.

Cinc milions en pèrdues

La Generalitat calcula que Adif els haurà de pagar prop de 5 milions (3,7 milions fins a desembre i 1,5 milions a afegir el gener) pels danys ocasionats als Ferrocarrils.

El Comitè de Clients de Renfe va reclamar ahir a la companyia que regali als usuaris de les tres línies de Rodalies afectades pels talls (C2 sud, C7 i C10) i els de Mitja i Llarga Distància una targeta T-Trimestre, perquè puguin viatjar gratis tres mesos després de l’arribada de l’AVE a Barcelona, prevista, en principi, pel març. Renfe va dir que això és una decisió política, que correspon al Govern.

A partir de demà, Rodalies torna a la normalitat (ahir a la nit, ja circulaven trens sense passatge). El servei serà gratis, però caldrà validar el bitllet a les estacions.

Aturen les millores de pas previstes

L’incident al túnel dels FGC ha obligat a ajornar diverses novetats importants que hi havia previstes, com la posada en marxa de nous trens comarcals. El 24 de desembre s’hagués presentat el servei de FGC amb un tren cada cinc minuts a totes les estacions entre Martorell i Barcelona. Igualment entre Igualada i Manresa s’establia un servei amb un tren cada 20 minuts. Tot això haurà d’esperar al mes de març. No així la línia de mercaderies de FGC, que portarà 80.000 cotxes l’any de la Seat al Port.

Un descarrilament deixa fora de servei el tramvia

Un moviment incorrecte en el canvi d’agulles va provocar ahir el descarrilament del mòdul central d’un tramvia a Sant Joan Despí (foto), segons va informar el Trambaix. L’accident va passar a un quart de vuit del matí, a l’alçada de l’estació Centre Martí i Pol, situada grairebé al final de la línia T2. L’incident no va causar cap ferits entre els passatgers, que van poder baixar del comboi sense porblemes i sense que ningú requerís assistència mèdica, segons la companyia. A causa del descarrilament del tramvia, es va haver de suspendre tot el matí la circulació de més combois cap a les dues últimes estacions de la línia T2, Centre Miquel Martí i Pol i Sant Martí de l’Erm, mentre es reparava l’avaria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento