Comunitat Valenciana

Barcala (PP) assegura que Echávarri ha de dimitir "per coherència" en haver-ho exigit ell "als altres"

  • El portaveu del Partit Popular en l'Ajuntament d'Alacant, Luis Barcala, ha demanat este divendres a l'alcalde de la ciutat, el socialista Gabriel Echávarri, que per "coherència en els moments en els quals ell i altres partits ho han exigit als altres" ha de deixar voluntàriament el càrrec públic.
Yaneth Giraldo i Luis Barcala, este divendres
Yaneth Giraldo i Luis Barcala, este divendres
PP
Yaneth Giraldo i Luis Barcala, este divendres

Barcala s'ha pronunciat així després de conèixer que el primer edil serà citat per la titular del jutjat d'instrucció 9 d'Alacant pel presumpte delicte de prevaricació davant el suposat fraccionament de factures de l'Àrea de Comerç, que dirigia el mateix Echávarri.

Barcala ha atès als mitjans a la seua eixida dels jutjats després d'haver comparegut davant la jutgessa per a ratificar la denúncia que el seu grup va presentar per estos fets. El portaveu 'popular' ha matisat que esperaran fins al processament definitiu per a exigir la dimissió, però que "per pura coherència entenem que d'una forma voluntària en el moment en què es troba en posició d'investigat hauria de deixar el càrrec, però és una qüestió que queda al seu criteri, si vol o no vol ser coherent amb el que ha estat exigint amb altres casos als altres".

Preguntat sobre si esta situació pot provocar una ruptura en el tripartit format per PSPV, Guanyar Alacant i Compromís, Barcala ha assegurat que el tripartit "està trencat, està mort i probablement ahir en el ple el que es va escenificar va ser les primeres paletadas de terra que li tiraven al cadàver".

El portaveu 'popular' s'ha referit al ple d'este dijous, on ha considerat que van estar "a tir net entre ells" i on es va plantejar "que l'alcalde està disposat a llevar-li l'eix medul·lar de les competències a Guanyar com és Urbanisme; no solament de Guanyar sinó del propi pacte de Govern; és evident que han escenificat ja una ruptura de fet", ha assegurat.

Segons Barcala, la imputació "l'única cosa que pot" és servir al tripartit per a fer un "ús polític" entre ells. Per contra, ha assegurat que mentre el PP "davant uns fets gravíssims que pogueren ser presumptament delictius" el que ha fet ha sigut "posar-los en coneixement de la justícia"; el tripartit "és evident que l'ús polític d'este assumpte ja ho han començat a fer, atacar-se i desgastar-se", ha conclòs.

CS, "ESPERANT"

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans (Cs), Yaneth Giraldo, que juntament amb Barcala ha acudit hui als jutjats a ratificar la seua denúncia, ha mostrat la seua satisfacció amb "la celeritat que li estan donant a este assumpte", i en eixe sentit ha indicat que "fa uns dies deia que la Justícia anava lenta però que arribava, i en este cas està contradient les meues paraules perquè està anant molt ràpid i estem molt satisfets per açò".

Així mateix, Giraldo ha assegurat que des del seu grup polític està "esperant" i que seran "responsables fins que el jutge faça les seues citacions i pregunte a qui considere necessari per a emetre un dictamen", ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento