2.000 dones podrien haver de declarar pels avortaments

La jutge va prendre ahir declaració als sis imputats fins a altes hores de la matinada. El principal sospitós de la trama afirma que és innocent.
La Guàrdia Civil té fitxades fins a 2.000 dones que van sotmetre’s a un avortament en alguna de les quatre clíniques de Barcelona investigades per practicar intervencions d’aquest tipus il·legals. Qualsevol d’elles podria ser citada a declarar en qualitat de testimoni en el cas.Ahir, la jutgessa que porta el cas va estar tot el dia i part de la matinada prenent declaració als cinc implicats a la trama. Al tancament d’aquesta edició encara no havia pres una decisió sobre si els mantenia a la presó o els deixava en llibertat. L’advocat del doctor Morín, el principal inculpat, va assegurar que el seu defensat es declara innocent. «Mai ha fet res il·legal. Potser algun document no l’ha pogut supervisar per falta de temps, però hi ha un principi de confiança entre els professionals que treballen conjuntament», va explicar.

La declaració de Morín va durar tres hores. Dimecres ja ho van fer algunes de les dones que van avortar en alguna de les quatre clíniques escorcollades dilluns. L’expectació al Jutjat d’Instrucció número 33 de Barcelona va ser molt elevada, sobretot, de mitjans audiovisuals.

La Guàrdia Civil continua l’anàlisi de tota la documentació incautada. «Va per llarg això», va indicar una font. La investigació ha d’aclarir si les clíniques tenien o no trituradores de fetus o si es van falsificar informes psicològics per justificar l’avortament en el setè o vuitè mes de gestació.

El conseller d’Interior, Joan Saura, va negar que els Mossos hagin passat la investigació a la Guàrdia Civil perquè no «interessava políticament», tal com va denunciar el president del PPC, sinó per decisió de la jutgessa.

Cal modificar la llei actual?

El Col·legi de Metges de Barcelona pensa que el reportatge de la televisió danesa que va destapar el cas fa ja més d’un any va ser una «manipulació informativa». Es defensa així de les crítiques, perquè, a l’igual que Salut, va obrir una investigació, però no s’hi va trobar cap delicte. La consellera de Salut, Marina Geli, creu que ara «no és el moment» d’obrir un debat sobre la modificació dels supòsits legals per avortar. Va dir que primer caldria un consens social i polític.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento