Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana "dialogarà tot el que faça falta" amb el Govern sobre el decret llei de plurilingüisme

  • La Generalitat Valenciana "dialogarà tot el que faça falta" amb el Govern central sobre el decret llei de plurilingüisme, segons han assenyalat fonts de l'administració autonòmica.
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
CORST VALENCIANES/I. CABALLER
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha informat este dijous que ha sol·licitat al Ministeri de Presidència i Administracions Públiques que convoque a la Comissió Bilateral de Cooperació entre l'Administració General de l'Estat i la Generalitat Valenciana per les "discrepàncies" sobre el decret-llei de pluliringüisme, aprovat el passat 1 de setembre, abans de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional.

Sobre este tema, des de la Conselleria d'Educació han assenyalat a Europa Press que s'ha traslladat que es dialogarà sobre esta qüestió "tot el que faça falta".

Per la seua banda, el Ministeri ha detallat, en un comunicat, que esta comissió bilateral "hauria d'adoptar l'acord sobre iniciació de negociacions per a resoldre les discrepàncies en relació amb el Decret-llei 3/2017 d'1 de setembre, del Consell, pel qual es van adoptar mesures urgents per a l'aplicació, durant el curs 2017-2018 dels projectes lingüístics de centre".

Així mateix, assenyala que el secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, ha informat prèviament al conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, en conversa telefònica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento