Comunitat Valenciana

L'oposició en l'Ajuntament d'Alacant tomba en el ple l'ordenança reguladora dels clubs de cànnabis en la ciutat

  • El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha rebutjat este dijous l'aprovació definitiva de l'ordenança reguladora d'Associacions de Clubs Socials de Cànnabis, que elevava la Regidoria d'Urbanisme que dirigeix Miguel Angel Pavón. L'ordenança ha comptat amb el vot en contra dels 15 edils de PP, Ciutadans i els dos no adscrits. L'equip de Govern amb els 14 regidors de PSPV, Guanyar i Compromís, ha votat a favor.
Ple de l'Ajuntament d'Alacant
Ple de l'Ajuntament d'Alacant
EUROPA PRESS
Ple de l'Ajuntament d'Alacant

El grup de Ciudadanos i els edils no adscrits, Fernando Sepulcre i Nerea Belmonte, han atribuït a Miguel Ángel Pavón la modificació de l'ordenança provisional en reduir la distància dels clubs amb els col·legis de 300 a 150 metres. Sobre este tema, Belmonte ha advertit que este no és el missatge que ha de donar-se als xiquets.

Des del grup 'popular', Luis Barcala ha criticat que el "trist bagatge" de Pavón en Urbanisme siga una ordenança sobre clubs de cànnabis per a complir amb un compromís electoral. Així, li ha recordat que la Regidoria d'Urbanisme, després de dos anys i mig, té "bloquejats", entre unes altres, la reordenació de veladores i la tramitació de llicències.

Barcala ha acusat Pavón de no tindre arguments per a una ordenança que ha titlat d'"autèntic frau" en la qual s'han modificat les distàncies perquè "càpien" tots els clubs.

Per la seua banda, Miguel Ángel Pavón ha recordat que es tracta d'una activitat "legal" i ha acusat l'oposició de fer "demagògia barata". Ha defès el treball de "molts mesos" dels tècnics per a traure avant una iniciativa "capdavantera en l'Estat".

Ha lamentat que l'oposició busca "impedir l'acció de govern" recolzant-se en "els regidors no adscrits" que "canvien de criteri", i s'ha referit directament a Nerea Belmonte, ex de Guanyar, que va votar en aprovació provisional a favor i hui en contra.

Pavón ha defès que l'ordenança ha comptant amb participació de "moltes reunions amb els col·lectius afectats" i s'han acceptat algunes de les al·legacions per a "no impedir esta activitat en la ciutat" i "a eixos efectes, s'han reduït les distàncies que inicialment es proposaven per a ajustar-se a la realitat d'estes associacions".

MEDALLA DE LA CIUTAT A LA GUÀRDIA CIVIL

D'altra banda, el ple ha aprovat amb 24 vots a favor concedir la medalla d'honor de la ciutat a la Guàrdia Civil. La mesura defesa pel propi alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, ha comptat amb el suport de tots els grups menys Guanyar Alacant que s'ha abstingut.

A més, a proposta del PP, amb el respatler de l'oposició i en contra de l'equip de Govern, s'ha aprovat crear una Comissió no permanent per a preparar la candidatura d'Alacant 2023 com a organitzadora dels III Jocs Europeus; d'igual manera, s'ha aprovat una Comissió per a estudiar la implantació d'una Oficina Regional de Representació de la Comissió Europea, que s'uniria a les de Barcelona i Madrid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento