Comunitat Valenciana

El MICOF suspendrà tota col·laboració amb Sanitat si persisteix en "les coaccions" del nou model sociosanitari

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
El president del Micof, Jaime Giner
El president del Micof, Jaime Giner
MICOF
El president del Micof, Jaime Giner

El president del Col·legi de Farmacèutics de València, Jaime Giner, convocarà l'Assemblea abans que finalitze novembre per a proposar la suspensió de totes les col·laboracions amb la Conselleria de Sanitat Universal, inclòs en el repagament, si el departament que dirigeix Carmen Montón persisteix en "les seues coaccions, no permet la participació i desplaça la professió" en el nou model sociosanitari.

Giner, després de presentar el model sociosanitari del MICOF, ha aclarit sobre este tema que cada col·legi provincial haurà de votar si continua la col·laboració amb Montón per "la manera bruta" amb la qual està treballant ja que ha arribat el moment de replantejar-se si el seu equip és "l'adequat o no" per a negociar.

Així, ha acusat Montón i al seu equip de "pressions excessives" i "amenaces" perquè no se celebrara este acte de presentació de la proposta de model d'atenció a pacients sociosanitaris fins al punt que han caigut ponents que ja tenien confirmada l'assistència i ha considerat "vergonyós" la falta d'assistència de representants de la conselleria.

Sobre este tema, ha assenyalat que a la "traïció" de Sanitat per presentar el nou model 'Resi-Equifar' sense consultar-los com els havia promès, esta falta de representativitat persisteix en les comissions de desenvolupament del sistema ja que no estan presents ni en la de coordinació i en les quatre subcomissions solament compten amb un representant entre 40 persones.

Giner ha recordat que en la reunió que va mantindre amb Montón la consellera els va traslladar que "no hi havia alternatives al seu model" i que si els farmacèutics presentaven un de propi ho consideraria "una agressió i una amenaça". Així, ha considerat "molt greu" esta situació i més d'un Govern que presumeix tant de "democràcia i transparència".

Així mateix, ha qüestionat que este model puga estar en marxa abans de l'estiu i afirmat que "cap empresa compta amb la tecnologia suficient" per a poder fer càrrec de la plataforma logística.

El president dels farmacèutics valencians ha explicat que traslladaran la seua proposta de model a partits polítics, sindicats associacions de malalts i Administració central perquè la societat "ha de saber que ací està passant alguna cosa" i que "no hi ha precedent d'este ocultisme". De la mateixa manera, ho presentarà en les conselleria d'Hisenda, Economia, Sanitat, Transparència i d'Igualtat i Polítiques Inclusives i Presidència perquè la Generalitat "no està per a tirar els diners".

En eixe sentit, ha apuntat que el Consell "s'estan fent moltes fotografies" en anunciar subvencions de noves prestacions però sense comptar amb els diners previs per a açò.

AL·LEGACIONS I NOU MODEL

En este sentit, ha assenyalat que de l'informe elaborat pel MICOF i de l'anàlisi de la memòria econòmica presentada per Conselleria es desprèn que la proposta de Montón "no generarà estalvi" sinó que suposarà que la Generalitat i l'Estat central perden al voltant de 10 milions d'euros.

Així, assenyala que l'Administració ha de "reconsiderar" el Resi-Equifar perquè "és irrealitzable, no estalvia, afavoreix la inequitat i posa en perill la salut dels ciutadans".

Així, les al·legacions del MICOF es basen que la modificació de la llei que proposen "crea una situació greu d'inequidad, limitant la prestació d'este servici únicament al model presentat per la Conselleria", la qual cosa suposa "un greu perill" per a la salut de residents perquè en cas de qualsevol situació que impedia esta prestació es crearia "una situació greu de subministrament, i s'hauria de tornar a modificar la llei per a solucionar-ho". A més "es crea inequitat en el copagament independent de renda i dependència".

Per contra, el nou model del MICOF defèn que el servici, en estar proporcionat per la farmàcia comunitària, "garanteix una qualitat d'excel·lència, gràcies a una estandardització dels protocols i processos assistencials".

Per a açò, s'ha elaborat un pla de formació específic per al farmacèutic i, enfront de la visita setmanal que proposa Conselleria, defèn una visita a demanda en funció de la necessitat assistencial quan el centre ho requerisca. A més, garanteix la continuïtat assistencial en comptar amb la xarxa de farmàcies comunitàries en col·laboració amb els diferents nivells assistencials de la prestació farmacèutica.

Giner ha explicat que este sistema suposa "menor risc de desproveïments o trencaments dels servicis en la tasca diària i contínua necessària, així com el temps que transcorre entre el moment en què se sol·licita el servici i efectivament ho rep", afirma Giner.

MEMÒRIA ECONÒMICA

Giner ha exposat que no van poder presentar al·legacions a la memòria econòmica ja havia passat el termini quan li la van entregar.No obstant açò, l'anàlisi revela "grans errors" ja que "hi ha partides de l'estalvi comptabilitzades dos vegades, partides que són insuficients, i no han comptabilitzat el que deixaren d'ingressar".

Per tant de l'estalvi que estimava la Conselleria de 15.430.079, 31 euros, amb les dades del MICOF es tradueixen, sent molt benèvols, a 2.872.560,53 euros de gasto. Tot açò sense explicar els gastos derivats d'altres partides com les necessitats reals de personal ja que no hi ha suficients farmacèutics, nutricionistes, administratius i no s'ha comptat amb informàtics i personal subaltern com a seguretat i neteja.

Així mateix, calculen que les despeses de desplaçaments de triplicaran i tot açò sense comptar amb el cost de les obres, la infraestructura, l'aparataje i la maquinària necessària per a fer possible el seu model.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento