Comunitat Valenciana

Interceptats 702 quilos de cocaïna al Port de València, la major confiscació pel mètode del 'ganxo'

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
Cocaïna intervinguda al Port de València
Cocaïna intervinguda al Port de València
Europa Press
Cocaïna intervinguda al Port de València

Agents de la Guàrdia Civil i Duanes han interceptat en la denominada 'Operació Trocha' més de 702 quilos de cocaïna en un contenidor arribat a una de les terminals del Port de València, procedent de Panamà.

La intervenció es va dur a terme el passat 13 de setembre, al Port de València, quan es van localitzar 28 motxilles de color negre, que contenien un total de 702 pastilles ocultes en un contenidor procedent del port de Manzanillo a Panamà i amb destinació final el recinte portuari valencià. La droga haguera aconseguit en el mercat un valor de 90 milions d'euros.

Esta operació s'ha desenvolupat gràcies a la investigació i la revisió de contenidors que realitza la Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana de València i la informació que arriba a través de la cooperació internacional amb altres agències antidroga, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha assistit este dijous, al costat del coronel Cap de la VI Zona de la Guàrdia Civil, Amador Escalada i la cap de la dependència regional de Duanes, Mariví Abad, a la presentació d'esta operació. Moragues i Escalada han felicitat esta unitat pel treball realitzat al Port de València.

Moragues ha destacat que estes operacions "no són fruit de la casualitat ja que darrere hi ha un ardu treball tant d'anàlisi d'informació com d'investigació per a poder detectar l'arribada de droga en els milers de contendores que es mouen al port de València".

La Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana de València té com a objectiu impedir l'entrada a través del Port de droga oculta en contenidors. Mitjançant la cooperació internacional amb agències policials internacionals i després de procedir a l'anàlisi de risc de la mercaderia declarada es du a terme l'examen del contingut dels contenidors.

La Unitat està integrada per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de l'ODAIFI de la Guàrdia Civil de València en col·laboració amb l'Equip de Crim Organitzat d'Alacant.

EMBOLICADES EN CINTA ADHESIVA

Les pastilles de forma rectangular tipus rajola, que estaven embolicades en cinta adhesiva i amb un pes aproximat de 1.000 grams cadascuna d'elles, contenien en el seu interior una substància de color blanc que va donar positiu al reactiu de cocaïna. En estos moments, segons ha assenyalat el delegat, l'operació continua oberta.

Moragues també ha recordat que en altra de les operacions realitzades este estiu per Guàrdia Civil i Duanes van confiscar 295 quilos de cocaïna. L'operació es va dur a terme en l'eixida sud del Port de València i va finalitzra amb la detenció del camioner i un altre home que li acompanyava en la cabina. Posteriorment van ser arrestades altres tres persones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento