Comunitat Valenciana

María Oliver, portaveu de València en Comú, portarà la Senyera en la Processó Cívica del 9 d'Octubre

  • La decisió ha sigut acordada en la junta de portaveus del Govern de la Nau, tal com ha anunciat Ribó.
  • "És molt simbòlic que siga la ciutadania, que ha arribat a les institucions, la que porte la Senyera enguany", ha explicat Oliver.
  • L'edil és portaveu d'esta formació des del passat estiu, després de la dimissió de Jordi Peris.
María Oliver
María Oliver
AYUNTAMIENTO
María Oliver

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat este dijous que la segona tinent d'alcalde i portaveu de València en Comú en l'Ajuntament de València, María Oliver, serà enguany la portadora de la Reial Senyera en la Processó Cívica del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Ribó, que ha realitzat este anunci abans de començar el ple del consistori corresponent al mes de setembre, ha explicat que esta decisió s'ha acordat en la junta de portaveus del Govern de la Nau, l'equip de govern local que conformen Compromís, PSPV i València en Comú. Oliver és portaveu d'esta última formació des del passat estiu, després de la dimissió de Jordi Peris com a portaveu i edil d'esta plataforma ciutadana.

El primer edil ha agregat que encara que no vaja a ser efectiu encara, els portaveus de l'executiu local han decidit també que "l'any que vé -2018- porte la Senyera la primera tinent d'alcalde i portaveu socialista, Sandra Gómez". Així, ha apuntat que se'n va "a iniciar la mecànica administrativa per a que tot estiga llest".

Preguntat per esta mesura i per haver deixat així al PP esta legislatura fora de la possibilitat de portar la Reial Senyera el 9 d'Octubre, Joan Ribó ha al·ludit als anys de govern dels 'populars' al capdavant de l'Ajuntament de València. "En 24 anys, quants anys la va portar?. No me'n recorde. Som cinc grups polítics, per tant, no la podem portar tots", ha exposat l'alcalde.

"Tots els grups del govern"

Ribó, que va portar la Reial Senyera en 2015, quan el Govern de la Nau va accedir al Govern local, ha recordat que en 2016 es va decidir que la portara el portaveu de Ciutadans (Cs), Fernando Giner.

"Vam donar l'oportunitat al grup de Ciutadans, que era nou -en el consistori- i en estos moments pareix raonable que tots els grups que estan en el govern la porten", ha manifestat el responsable municipal. D'esta manera, ha agregat que "no és possible que tots els grups porten la Senyera en esta legislatura" i ha reiterat que "en 24 anys el PP la va portar d'una forma important".

Joan Ribó s'ha referit també a la situació de nou dels deu edils del grup municipal del PP, investigats en el cas Taula, per la qual cosa ha asseverat que "a més, la situació del PP és peculiar". "Són nou més un. No vaig a parlar dels nou però és una situació peculiar que crec que que pareix raonable que en esta legislatura el grup del PP no porte la Senyera", ha argumentat en eixe sentit.

"Un orgull"

Per la seua banda, María Oliver ha comentat que València en Comú volia portar la Reial Senyera i que així ho va plantejar a la resta de socis del Govern local. L'edil ha detallat que es va arribar este dimecres a l'acord perquè la portadora fóra ella. Oliver ha afirmat que ser la portadora com a portaveu de València en Comú suposa "un orgull" per a esta formació, "una plataforma ciutadana". En esta línia, ha assegurat que "és molt simbòlic que siga la ciutadania, que ha arribat a les institucions, la que porte la Senyera enguany".

"Personalment, un orgull", ha insistit la portaveu, que ha mostrat la seua satisfacció i ha comentat que ha demanat "consell" per a portar la Reial Senyera, tenint en compte l'"esforç físic" que suposa portar-la. "He sigut mare dos vegades i els xiquets pesen molt més que la Senyera. Qualsevol mare està més que qualificada per portar-la", ha bromejat, alhora que ha assenyalat que "el moment val la pena" i que estima que l'"esforç no serà tant".

"Participació i transparència"

Pel seu costat, el portaveu del PP, Eusebio Monzó, ha considerat que la decisió del Govern de la Nau per a portar la Reial Senyera el 9 d'Octubre d'este i del pròxim any és "una demostració més del tarannà de l'alcalde i de la participació i transparència de la qual tant galleja". Monzó ha destacat que en l'"últim mandat" del PP va fer "partícip al PSOE" per a "portar la Senyera en dos ocasions" i ha censurat "l'animadversió" que Ribó té cap als 'populars' i el seu partit i que li porta a excloure'ls com a portadors.

"És una manera d'excloure, d'apartar encara que no ho està aconseguint. Seguim liderant l'oposició malgrat les circumstàncies. És una forma de no donar-nos visibilitat", ha apuntat.

"En la catedral"

L'edil 'popular' ha assegurat que quan esta formació guanye les eleccions els seus representants portaran la Senyera, que "a més, entrarà en la Catedral", ha dit respecte a l'absència de la insígnia en el Te Deum. "Ens queden dos anys per a açò, treballarem perquè es produïsca", ha asseverat el portaveu del PP, que ha ressaltat que els membres d'este grup estaran el pròxim 9 d'Octubre "acompanyant a la Reial Senyera". Eusebio Monzó ha indicat, preguntat per la situació judicial dels seus companys de grup, que ell no està investigat i que com a portaveu podria ser portador del 9 d'Octubre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento