Comunitat Valenciana

Sanitat sanció de 30.001€ a la central de compres de Ribera Salut per distribuir medicaments sense autorització

  • La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha explicat este dimecres que el seu departament ha imposat una sanció greu, amb 30.001 euros de multa, a la central de compres de Ribera Salut -l'empresa B2B- per realitzar tasques de distribució de medicaments sense l'autorització preceptiva.

Així ho ha assenyalat Montón en resposta a una pregunta plantejada per Compromís sobre el presumpte cobrament de comissions a les farmacèutiques per part de B2B. La consellera ha explicat que esta empresa "no és ni central de compres, ni distribuïdor, ni intermediari de medicaments" i no té cap autorització per a realitzar estes funcions.

"Este govern està obstinat a defendre l'interés general dels ciutadans i la sanitat pública. No estem disposats a ser còmplices que uns pocs facen negoci amb la salut de tots", ha dit.

La consellera ha recordat que el jutjat d'Instrucció número 4 de València està investigant el presumpte cobrament de fins a un milió d'euros en comissions per part de la central de compres per les pròtesis i material sanitari que utilitza en els hospitals i centres de salut de la concessionària -Alzira, Torrevieja, Dénia, Vinalopó-.

El cas, ha dit, naix per la "falta de control" de l'anterior Consell del PP i la "opacitat del model de concessió" sanitària. La Generalitat s'ha personat en el procediment, al mateix temps que treballa per aconseguir la "màxima transparència i control", ha dit.

Munt ha explicat també que van requerir a Ribera Salut informació sobre B2B com a contractes firmats, el pla financer, el volum d'operacions, còpies de factures o la relació de treballadors que té en nòmina, a més de si la gerència de Ribera Salut tenia coneixement de possible cobrament de comissions als proveïdors.

Esta documentació, ha dit, no ha pogut ser estudiada ni contrastada perquè "Ribera Salut, en la seua dinàmica desgraciadament ja habitual de no col·laborar amb l'administració i mantindre l'opacitat, ha recorregut judicialment", amb el que la informació està custodiada en caixes en la Conselleria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento