Comunitat Valenciana

Troben a Morella noves restes que podrien pertànyer a la necròpoli datada entre els anys 945 i 1020

  • La segona fase de les obres del carrer Verge del Roser de Morella (Castelló) ha permès ampliar la troballa arqueològica descobert durant la primera fase, en 2016, en què la que es va localitzar una necròpoli datada entre els anys 945 i 1020 amb un cervell conservat durant 1.000 anys, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.
NOVES TROBALLES
NOVES TROBALLES
AYUNTAMIENTO DE MORELLA
NOVES TROBALLES

Les restes s'han trobat en reprendre l'actuació al setembre en el carrer Porta Sant Mateu, on s'està actuant esta setmana. Tot apunta que la troballa siga una continuació del que es va trobar en 2016 i forme part d'este cementeri islàmic.

Este dimecres, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha visitat la troballa, on els arqueòlegs treballen per a veure la magnitud del mateix i realitzar els posteriors estudis.

Ripollés ha destacat que es tracta de troballes "molt importants a Morella, ja que la part de la història islàmica és de les menys conegudes i, gràcies a les restes que s'estan trobant, podem saber més sobre la nostra ciutat".

A més, ha comentat que els arqueòlegs han començat els estudis per a veure les dimensions de la troballa en esta zona i saber si forma part del mateix cementeri que es va datar entre els anys 945 i 1020. El primer edil ha dit que la troballa "afectarà mínimament les obres, ja que es tracta d'una obra gran i, mentre es realitzen els estudis de les restes, es pot treballar en la zona de la Porta Sant Mateu".

Els estudis realitzats en la primera troballa van datar el cementeri entre els anys 945 i 1020. A més, es va confirmar que és d'origen islàmic i que estava situat fora de les muralles d'aquella època. A més, es va trobar un cervell de 1.000 anys d'antiguitat sobre el qual es va realitzar una rèplica en 3D i sobre el qual es vol seguir estudiant per a obtindre més informació sobre la vida a Morella en esta època, de la qual hi ha poca informació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento