Comunitat Valenciana

Un cementeri privat valencià crea un servici per a esborrar l'empremta digital dels morts

  • El cementeri privat Parc de la Pau prestarà a partir del pròxim mes el servici d'esborrat d'empremta digital en Internet. Esta alternativa, que serà prestada a petició dels familiars, s'empara en el dret a l'oblit, tant de les persones vives o mortes, i permetrà l'esborrat de tota la informació, tant escrita com visual, referent a eixa persona.
Cementeri privat Parc de la Pau
Cementeri privat Parc de la Pau
PARQUE DE LA PAZ
Cementeri privat Parc de la Pau

Amb este servici, Parc de la Pau podrà gestionar el tancament de les xarxes socials de les persones mortes, així com eliminar els resultats dels buscadors amb el nom d'esta persona sempre que les famílies ho sol·liciten, segons ha informat l'empresa en un comunicat.

Esta nova assistència permetrà a les famílies evitar procediments que suposen un costós entramat administratiu i gestions als principals buscadors i marques de xarxes socials. El procés consisteix a seguir el procediment que les pròpies xarxes socials oferixen.

No obstant açò, l'empremta digital abasta a més de l'esborrat de tots els comptes de xarxes socials, els fòrums i altres servicis, que seria el primer pas, l'eliminació de les subscripcions i les llistes de correu.

Mentre que en un altre grau estaria l'eliminació dels resultats dels buscadors, així com contactar amb els webs en els quals no es pot esborrar o l'eliminació dels comptes de correu.

'Dret a l'oblit' és una manifestació dels drets de cancel·lació i oposició aplicats als buscadors d'internet. Es defineix com el dret a impedir la difusió d'informació personal a través d'internet quan la seua publicació no compleix els requisits d'adequació i pertinença previstos en la normativa.

En concret, inclou el dret a limitar la difusió universal i indiscriminada de dades personals en els buscadors generals. En aquells supòsits en què la informació és obsoleta o ja no té rellevància ni interés públic, encara que la publicació original siga legítima. En el cas de butlletins oficials o informacions emparades per les llibertats d'expressió o d'informació.

Per al gerent de Parc de la Pau, Leonardo Bruno, "es tracta d'un servici concorde als temps en els quals ens trobem i està sent demandat ja per moltes famílies que han estat properes al parc durant molts anys". El servici serà prestat tant a través de Parc de la Pau com de la nova divisió d'Assegurances de Decessos, Seguros La Paz.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento