Comunitat Valenciana

La Policia Local de València cedeix la vigilància i seguretat de la V-30 i V-15 a la Guàrdia Civil

  • Segons el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, amb açò "s'aclareix la delimitació de competències" entre les dos forces de seguretat.
  • El Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament i la central C.O.T.A. del Subsector de Trànsit, gestionaran conjuntament les mesures davant qualsevol problema.
  • El delegat ha presidit este dimecres la firma de l'acord, en la qual han participat la cap de Trànsit de la Prefectura de València, i la regidora de Protecció Ciutadana.
Acord entre Transit de la Guardia Civil y la Policía Local de València
Acord entre Transit de la Guardia Civil y la Policía Local de València
DELEGACIÓ DEL GOVERN
Acord entre Transit de la Guardia Civil y la Policía Local de València

La Policia Local de València ha cedit l'ordenació, vigilància i seguretat vial de la V-30 i la V-15 a l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, que assumeix estes comeses en la V-30 (marge esquerre) i V-15 en les zones interurbanes, segons ha informat la Delegació del Govern. Així, davant qualsevol congestió en els accessos d'entrada i eixida al nucli urbà, el Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament de València i la central COTA del Subsector de Trànsit gestionaran conjuntament les mesures necessàries per a restablir la seguretat i la fluïdesa en les dos vies.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha presidit este dimecres la firma de l'acord entre el subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil de València i la Policia Local, en la qual han participat la cap provincial de Trànsit de la Prefectura de València, María Dolores Pérez, i la regidora de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament, Anaïs Menguzzato.

Amb este acord, la Policia Local de València "cedeix la gestió del trànsit, la vigilància i seguretat vial del marge esquerre de la V-30 i V-15 a la Guàrdia Civil de Trànsit", ha explicat Moragues, qui ha afegit que amb açò "s'aclareix la delimitació de competències" entre les dos forces de seguretat.

Col·laboració davant incidències

Amb l'acord correspon a l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil l'ordenació, vigilància del trànsit i la seguretat vial, instrucció de diligències i informes en accidents de circulació en totes les vies interurbanes que no transcórreguen per l'interior de zona urbana mentre que a la Policia Local li corresponen aquells que es produïsquen en l'interior del casc urbà i polígons industrials dins del terme municipal de la capital.

A fi d'una "major col·laboració", s'ha acordat que, davant qualsevol congestió o retencions produïdes per accidents de trànsit o altres incidències en els accessos d'entrada i eixida al nucli urbà de València així com en els seus ramals o vies limítrofs, el Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament i la central C.O.T.A. del Subsector de Trànsit, gestionaran conjuntament les mesures necessàries "amb l'objectiu de restablir la seguretat i la fluïdesa en estes vies".

"El nostre objectiu és garantir una correcta i adequada circulació i en cas d'emergència eixa delimitació es difumina en favor dels conductors", ha afirmat el delegat ja que amb independència de la ubicació de qualsevol accident, el cos policial que vaja en primer lloc, "haurà d'adoptar les mesures d'auxili necessàries a les persones accidentades i l'assegurament de les proves i indicis del sinistre, passant avís el més prompte possible al competent, havent de romandre en el lloc si fóra necessari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento