Enginyera de Camins, Canals i Ports per la Universitat de la Corunya i llicenciada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya, Mar Chao López disposa d'un MBA per l'escola de negocis de Caixanova (hui IESIDE) i ha completat la seua formació amb nombrosos títols en dret marítim i logística.

Entre ells destaquen els títols de Dret Marítim i Gestió Portuària per la Universitat de la Corunya; Transport Marítim i Gestió Portuària per la Universitat Politècnica de Madrid, Logistics Management per la Lloyd's Academy London; i Gestor de Transport de Mercaderies i Viatgers per la Comunitat Europea.

Parla anglés, francés, gallec i portugués i, actualment, exerceix com a professora del Màster en Logística i Transport de la Universitat de la Corunya, ha informat Valenciaport en un comunicat.

Des dels seus inicis en 1991 ha desenvolupat el seu treball en l'àmbit de la logística tant en el sector públic com en el privat. Fins al moment exercia com a directora general del grup Reyser.

En el sector públic, ha treballat per a l'Autoritat Portuària de la Corunya, com a cap d'unitat de prestació de servicis; i en l'Autoritat Portuària de Vigo, com a cap de divisió d'operacions portuàries i cap del departament d'explotació. Entre desembre de 2006 i març de 2009, Chao va ocupar el càrrec de directora general de transports de la Xunta de Galícia, sent consellera en l'Autoritat Portuària de Ferrol i assumint la presidència de Portos de Galícia.

Consulta aquí más noticias de València.