La jutgessa processa a Sandra Gómez per unes declaracions sobre Taula i una regidora del PP
La jutgessa processa a Sandra Gómez per unes declaracions sobre Taula i una regidora del PP AJUNTAMENT VLC

La titular del jutjat d'instrucció número 21 de València ha processat la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València i portaveu del PSPV en el consistori, Sandra Gómez, després de la querella presentada per la regidora del grup popular Beatriz Simón per suposades "calúmnies i injúries" arran d'unes afirmacions relacionades amb el conegut cas Taula.

En concret, la interlocutòria, consultada per Europa Press, recorda que en el si de la comissió d'investigació municipal del cas 'Operació Taula', Sandra Gómez, que assistia a la sessió com a regidora del grup socialista, va afirmar, quan es trobava interrogant l'assessor Luis Salom, que, segons alguns testimonis, Beatriz Simón "proposava la seua empresa al seu nucli de confiança per blanquejar diners a través dels seus proveïdors; lesionant per tant amb tal expressió la dignitat de la senyora Simón, menyscabant la seua fama i/o atemptant contra la seua pròpia estimació".

La resolució, datada el 31 de juliol i contra la qual cap recurs -ha sigut notificada este dimarts-, apunta que els fets poden ser constitutius d'infracció penal a imputar a Sandra Gómez i que, en aplicació a l'article 780 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, procedeix obrir la fase de preparació de juí oral. La jutgessa disposa que s'òbriga procediment abreujat i es done trasllat de la causa per terme comú de deu dies al fiscal i les acusacions personades a fi que sol·liciten el sobreseïment o obertura de juí oral formulant escrit d'acusació i, si escau, pràctica de noves diligències.

Simón: "no tot val"

Després de conéixer la resolució judicial, l'edil del grup municipal popular Beatriz Simón ha recalcat que l'única cosa que pretén amb la denúncia és defendre el seu honor i que Sandra Gómez "entenga que en política, com en la vida en general, no tot val".

"Va mentir conscientment i deliberadament de forma reiterada i els actes tenen conseqüències que cal assumir", ha manifestat a Europa Press Simón, que ha agregat que sempre s'ha mantingut "prudent" en este assumpte i que ara serà la justícia la que decidirà.

"No van a acoquinar-me"

La primera tinent d'alcalde i portaveu del grup municipal socialista en l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha anunciat que recorrerà la interlocutòria i ha advertit que "cap denúncia del Partit Popular impedirà que seguisca defenent els valencians i valencianes". "No van a acoquinar-me ni a silenciar-me perquè es tracta d'una qüestió de convicció política", ha asseverat.

Gómez ha precisat que la regidora del PP no es va presentar a l'acte de conciliació al qual van ser citades el passat mes de desembre pel que, "en no resoldre's per la via civil el pas següent era el procediment penal".

La portaveu socialista ha considerat "intolerable" que els regidors del PP utilitzen la justícia per a intentar coaccionar-la i "impedir que defenga els interessos dels i les valencianes que van veure com es vinculava l'Ajuntament a casos de corrupció per la gestió del PP", ha denunciat. De fet, ha subratllat que, dels deu regidors que formen part del Grup Popular nou estan imputats.

"És paradoxal -ha exposat- que una persona que està sent investigada pretenga mitjançant querelles i denúncies evitar que s'aclarisca què va succeir amb els diners dels valencians i les valencianes durant els anys que el PP va gestionar l'Ajuntament".

"Desviar l'atenció"

A més, Gómez ha apuntat que amb estes actuacions "intenten desviar l'atenció de la situació en la qual es troben" i és que, en la seua opinió, "les actes dels regidors i regidors són il·legals i haurien de dimitir". "Van concórrer a la campanya electoral amb fons presumptament procedent d'un finançament irregular", ha advertit tal com es desprén de la imputació de l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau.

Referent a açò, ha assegurat que "la imputació de Grau confirma les denúncies del PSPV-PSOE i ha reivindicat que "gràcies al treball" dels socialistes "es va poder desemmascarar la forma com governava i de fer política del PP a València".

Consulta aquí más noticias de València.