Comunitat Valenciana

L'Ajuntament estudia reforçar la Policia Local en Falles amb agents d'altres pobles en comissió de servici

  • L'Ajuntament de València ha plantejat la possibilitat de reforçar les tasques de la Policia Local de la ciutat durant les Falles amb agents municipals d'altres poblacions en comissió de servici, com ha avançat este dimarts la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato.

L'edil s'ha pronunciat d'esta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat del regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, per a donar a conéixer la moció que l'executiu municipal presentarà dijous que ve en el ple sobre l'eliminació de la taxa de reposició per a policies i bombers.

Menguzzato ha precisat que per a altres festivitats i esdeveniments de la capital valenciana com a Nit de Cap d'Any i el 9 d'Octubre el reforç que precisa la Policia Local es durà a terme "amb el sistema d'operatiu" habitual, que "permet que els agents -de la ciutat- facen més torns i més guàrdies".

Així, ha comentat que la mesura que s'estudia es planteja únicament per a les festes falleres, tenint en compte que "són els dies més complicats de l'any" per la "gran afluència" de públic que registra la ciutat i per a garantir la seguretat.

En esta línia, la representant municipal ha apuntat que la iniciativa li pareix "adequada" donat "el nivell d'alerta -antiterrorista- que tenim" i "l'afluència" de persones que es registra en Falles.

Igualment, Anaïs Menguzzato ha asseverat que esta proposta sorgeix dels plantejaments fets també "en les juntes de seguretat a les quals hem assistit" i de "la necessitat de més agents". "Això ho fan molts ajuntaments. Em pareix una fórmula adequada per a uns dies puntuals", ha manifestat l'edil.

La responsable de Protecció Ciutadana, que ha convidat la Policia Nacional a sumar-se a la proposta de reforçar els seus efectius amb agents en comissió de servici d'altres demarcacions, ha recordat que açò és una cosa que es fa ja en el Cos Municipal de Bombers de València, amb agents d'altres ciutats "que se sumen a la 'cremà'.

Menguzzato ha afirmat que la iniciativa plantejada forma part de "les mesures polítiques" impulsades pel govern local "per a ser més eficaços en els nostres carrers i respondre els problemes ciutadans".

AGENTS DE MOBILITAT

Després d'açò, preguntada per la incorporació d'agents de mobilitat sense armes per a reforçar el dia a dia de la Policia Local de València, la regidora ha respost que l'actual executiu local porta "dos anys", des que va accedir al govern de la ciutat, "buscant solucions que facen nostra Policia Local més eficient".

"Estem estudiant totes les fórmules que la legislació permet i treballant molt amb el regidor de Personal per a veure com ho podem resoldre mentre anem convocant oposicions. Els agents de mobilitat serveixen per a la circulació i el trànsit. No porten armes. És una possibilitat que estem estudiant", ha argumentat l'edil, que ha agregat que ja s'anunciarà "la decisió final".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento