Burjassot homenatja Estellés amb un mural de píxels creat amb els seus versos
Burjassot homenatja Estellés amb un mural de píxels creat amb els seus versos AYTO BURJASSOT

És, tal com explica AVIVA, "una experiència artística per a compartir". "Des de lluny, el record d'Estellés en una dels carrers del seu Burjassot natal. D'a prop, la seua obra cristal·litzada en mil trossos. Es tracta d'un mural d'Estellés en el qual cada píxel és un fragment de la seua obra", explica el consitori en un comunicat.

Per a completar-ho, s'ha habilitat en la pàgina web de l'Ajuntament de Burjassot un espai, www.burjassot.org/aviva/exp, on tota la gent interessada pot compartir el seu poema preferit d'Estellés a través d'un formulari.

AVIVA penjarà eixos poemes en les seues xarxes socials i els nou primers amb més "m'agrada" aconseguiran un xec regal de 30 euros per comprar i gastar en les llibreries de Burjassot. La participació està oberta també a les associacions i centres escolars. D'esta manera, es distribuiran tres premis d'un xec regal de 30 euros per comprar en les llibreries de Burjassot per als col·legis, altres tres per a associacions de Burjassot i tres més per al públic en general.

En paraules de la regidora de Promoció del Valencià, Maria Viu, "és un format innovador: els artistes ho faran amb píxels, una picada d'ullet a la comunicació en el present i el futur, i en l'època del poeta, i es farà a més de manera participativa, ja que el veïnat serà qui proporcione els versos del nostre poeta".

L'edil afig: "Era una cosa que tenia pendent el poble. Tenim els Premis Estellés, fem Ruta Estellés, Nit Estellés... però ara li farem al nostre poeta un homenatge permanent. I el mural estarà a més en un dels carrers on ell va viure, en un centre educatiu prop del centre del poble al qual va voler i que també és entrada a l'horta, protagonista en la seua obra i vida".

El pròxim 15 d'octubre finalitzarà el termini per a enviar les propostes, conclouen des de la corporació municipal.

Consulta aquí más noticias de València.