Sanitat concedeix a l'IVO una pròrroga fins al 2 d'octubre per a presentar la documentació
Sanitat concedeix a l'IVO una pròrroga fins al 2 d'octubre per a presentar la documentació FUNDACIÓN IVO

La Conselleria de Sanitat Universal ha concedit a la Fundació de l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) una ampliació del termini per a presentar la documentació requerida per a procedir a la formalització de l'acord de l'acció concertada en oncologia, que queda fixat per al pròxim 2 d'octubre.

Segons ha informat este departament en un comunicat, la decisió s'ha adoptat "d'acord amb l'interés social que representa la convocatòria d'Acció Concertada per a la Prestació Integral Oncològica", que va convocar la Conselleria de Sanitat el passat 31 de maig, i "la transcendència que té l'atenció a les persones que precisen tractaments oncològics". La Conselleria de Sanitat ha expressat que desitja que es mantinga la col·laboració entre les dos entitats "en benefici dels pacients valencians".

La pròrroga del termini s'ha adoptat després que l'IVO anunciara divendres passat que l'havia sol·licitat amb la finalitat de "seguir treballant" en l'acord de la convocatòria. El requeriment del president de la Fundació, el professor Antonio Llombart, es va fer efectiu el divendres, precisament el dia que acabava el termini per a presentar la documentació i materialitzar l'adjudicació a l'IVO de l'assistència integral oncològica.

La xarxa pública està "perfectament preparada"

L'adjudicació suposa assumir per 54 milions el tractament de 30.000 pacients derivats. La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, va traslladar este passat dilluns a l'IVO que desitja que seguisca prestant eixa assistència, però li va advertir que si finalment "es despenja i decideix eixir de la col·laboració històrica amb la Generalitat", la xarxa pública està "perfectament preparada" per a assumir tots els pacients.

La consellera apuntava que la petició de pròrroga havia de ser per a "substanciar" la documentació que faltava i "tancar una licitació que ja ha eixit amb una assignació provisional", però que no està subjecte a cap tipus de negociació" que "no cap" perquè, segons advertia, "no és legal".

Consulta aquí más noticias de València.