En un comunicat, el sindicat ha explicat que vol que la Conselleria de Justícia execute les actuacions necessàries per a garantir que successos com l'incendi en la ciutat de la Justícia de València no es repetisquen.

CSI·F considera necessari un increment de la inversió pública en prevenció i salut laboral i recorda la falta d'actualització dels plans d'evacuació o de formació als treballadors en prevenció. Segons explica, eixa major inversió permetria reduir riscos d'incidents que perjudiquen treballadors i usuaris.

El sindicat ha establit un calendari de concentracions que comença el dimarts 3 d'octubre a les 11.00 hores davant la seu de la Ciutat de la Justícia de Castelló. El 19 d'octubre, també a les 11.00 hores, ha convocat la concentració davant del palau de Benalúa, a Alacant, mentre que el dimecres 25 tancarà esta ronda de protestes a València.

La central sindical reclamarà a la Conselleria de Justícia l'aplicació d'una carrera professional "digna i per a tot el personal ja", a més de la recuperació de l'acció social i informació detallada i negociació sobre el pla d'actuació per a la formació 2018. Estos punts se sumen a la reivindicació de més inversió en prevenció i salut laboral i millora d'infraestructures.

Consulta aquí más noticias de València.