Comunitat Valenciana

Aprovat el conveni que injectarà 5 milions d'euros per "reconstruir i recuperar" el Cabanyal

  • El Consell ha aprovat este divendres el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri del Cabanyal-Canyameral per a 2017 en el marc del Pla Estatal d'Habitatge 2013-16 que permet que les actuacions s'executen fins el 31 de desembre de 2017. L'objectiu és "reconstruir" el barri respectant la seua estructura i "retornar-ho" així als seus veïns i visitants.
Imatge del barri del Cabanyal, ajuste carrer Lluís Despuig
Imatge del barri del Cabanyal, ajuste carrer Lluís Despuig
EUROPA PRESS
Imatge del barri del Cabanyal, ajuste carrer Lluís Despuig

Així ho ha explicat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, que ha precisat que el conveni estableix una subvenció per a enguany de 4,9 milions d'euros, dels quals la Generalitat aportarà 1,17 i el Ministeri de Foment 3,74 milions.

El conveni, pel qual es va declarar el barri del Cabanyal-Canyameral de Regeneració i Renovació Urbana, estableix una inversió total de 14,2 milions a aportar fins el 2017 pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament i els particulars.

L'actuació que s'està realitzant en el marc d'este conveni comprèn obres d'edificació de 18 habitatges en substitució d'altres que van ser destruïts -"què bonic és el barri sense destruir", ha remarcat Oltra-, així com la rehabilitació de 602 habitatges i les obres de reurbanització, així com la gestió tècnica i informació necessària a realitzar a través d'un equip tècnic de gestió.

El Consell, segons ha dit la vicepresidenta, aposta per actuar en la ciutat consolidada i per la rehabilitació i regeneració urbana no solament per recuperar i renovar habitatges en els cascos històrics i els espais urbans de les ciutats de tot el territori valencià, sinó també per a reactivar l'economia i tots els oficis relacionats amb la construcció, com la lampisteria, fusteria, pintura o electricitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento