Comunitat Valenciana

Cs proposa crear una taula de diàleg entre polítics i professionals per a abordar la taxa turística

  • El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes ha proposat crear una taula de diàleg per a estudiar la conveniència d'implantar la denominada 'taxa turística' i els seus efectes sobre el turisme a la Comunitat Valenciana.
Mari Carmen Sánchez
Mari Carmen Sánchez
CS
Mari Carmen Sánchez

Per a açò, Cs ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) immediata per la qual insta el Consell a convocar esta jornada de debat en la qual participarien els representants de tots els grups parlamentaris i en la qual "també s'ha de comptar amb l'opinió i l'experiència de tots els agents implicats i professionals del sector per a poder arribar a un consens necessari", segons ha explicat la síndica de Cs, Mari Carmen Sánchez.

"Tenint en compte que el turisme és un dels principals motors econòmics de la Comunitat Valenciana, amb 25 milions de visitants sol en 2016, creiem que, abans de prendre decisions irrevocables respecte a la implantació d'esta taxa, és imprescindible un ampli diàleg entre els grups parlamentaris i el sector en el seu conjunt", ha afegit Sánchez.

Així, la síndica ha apel·lat a "la coherència política i professional" dels grups que formen part dels Corts per a tractar a fons una qüestió que ha generat "grans dubtes i preocupació en el sector turístic i resta d'indústria auxiliar als quals afectaria la implantació d'esta mesura".

A més, Sánchez ha sol·licitat que la primera reunió se celebre 15 dies abans de la presentació dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana per al pròxim any.

"No podem oblidar el que suposa el turisme per a la Comunitat Valenciana en termes de riquesa i generació d'ocupació, per açò el més coherent és estudiar totes les possibilitats, buscant el benefici de tots els valencians",

ha conclòs la portaveu en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento