Comunitat Valenciana

Capella de Ministrers oferirà a la Xina dos concerts amb el programa 'La Ruta de la Seda'

  • Els músics recreen al recital este itinerari de 7.000 quilòmetres que parteix de Xi'an fins a les ribes del Mediterrani i València.
  • El programa que oferirà, i que ja ha interpretat a València, Morella i Sagunt, s'arreplegarà pròximament en un nou treball discogràfic de la formació.
  • El grup de Carles Magraner, que aquest 2017 celebra el seu trenta aniversari, incorpora en aquesta producció músics de Xina, l'Índia, l'Iran i el Magrib.
Capella de Ministrers
Capella de Ministrers
CAPELLA DE MINISTRERS
Capella de Ministrers

La formació de música antiga Capella de Ministrers ultima els preparatius i assajos per a oferir a la Xina el programa 'La Ruta de la Seda'. L'agrupació valenciana actuarà en les ciutats de Pequín i Fuzhou, el 27 i 30 de setembre, en uns concerts que presenten un viatge musical per este país, l'Índia, Pèrsia, Egipte, Magrib, Itàlia, Àfrica i Espanya, que són el canal per al diàleg entre Orient i Occident.

El National Center of Performing Arts de Pequín (Beijing) i el Tang Xianzu Grand Theater de Fuzhou seran els auditoris de la Xina que acolliran les actuacions de la formació, que en enguany celebra el seu 30 aniversari, trenta anys en els quals ha donat a conéixer un ric patrimoni musical que abasta des de l'Edat Mitjana al segle XVIII.

Carles Magraner, director de Capella de Ministrers, reuneix prestigiosos músics internacionals procedents de la Xina, l'Índia, l'Iran i el Magrib que, juntament amb els col·laboradors habituals de la formació, recreen este itinerari de 7.000 quilòmetres que parteix de Xi'an fins a les ribes del Mediterrani i València, Ciutat de la Seda i "punt focal" en la part més occidental de la Ruta de la Seda, el "paper històric de la qual" ha sigut reconegut en el projecte que desenvolupa l'Unesco.

Música on comença la ruta

Magraner es mostra molt il·lusionat amb estos concerts. "Oferir la Ruta de la Seda en Xina, on comença este periple comercial, econòmic i cultural, és un repte apassionant que abordem des de la humilitat davant la riquesa i diversitat musical que atresora", assegura. El músic afig que "és emocionant presentar este programa al públic xinés i veure la seua reacció davant músiques forjades fa segles que ens fan conscients del nostre passat i present pluricultural".

La Ruta de la Seda és un programa que Capella de Ministrers ha interpretat a València (Llotja de la Seda i La Nau de la Universitat de València), Morella i Sagunt i un treball discogràfic que es publicarà en breu en format lliure que inclourà dos cds amb música.

Este projecte compta amb la col·laboració de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), un organisme que treballa en una estratègia i diverses accions de promoció del turisme a través de la cultura, en col·laboració amb les oficines espanyoles en l'estranger de Turespaña i dins del Pla Operatiu 2017, en les quals participaria la formació que lidera Magraner.

Música de la cort aragonesa a Nàpols

A més, Capella de Ministrers actuarà amb Mapamundo, música de la Cort aragonesa a Nàpols en els municipis valencians de l'Alcúdia, Requena i Ontinyent els dies 22, 23 i 24 amb la col·laboració de la Diputació de València.

En estos concerts interpretaran composicions musicals del segle XV, música de la Corona aragonesa, francoflamenca i italiana, belles cançons i danses cortesanes, adaptacions de la música vocal, peces de nova factura elaborades per ministriles i poetes al servici de la cort del rei Alfons V el Magnànim, com el propi Ausiàs March amb qui va estar vinculat en les seues expedicions pel Mediterrani.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento