Comunitat Valenciana

Desarticulada una organització que estafava les seues víctimes amb falsos lloguers vacacionals a Benidorm

  • Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada a estafar les seues víctimes amb falsos lloguers vacacionals en la ciutat de Benidorm (Alacant). Fins al moment, s'han aclarit 170 fets delictius, per als quals s'usurpava el nom de persones mortes per a confeccionar els contractes.
Platja de Benidorm
Platja de Benidorm
HOSBEC
Platja de Benidorm

El nombre de víctimes que s'ha pogut acreditar ascendeix a almenys 149 persones de totes les províncies d'Espanya i la quantitat defraudada ronda els 45.000 euros.

Segons ha informat la Policia en un comunicat, a les quatre persones detingudes, després d'una investigació de cinc mesos, se'ls atribueixen els delictes d'estafa, usurpació d'identitat i pertinença a grup criminal.

Els detinguts presumptament utilitzaven fotografies de pisos que trobaven en internet i les publicaven en diferents plataformes d'internet dedicades al lloguer immobiliari.

La investigació es va iniciar en el mes d'abril arran d'una denúncia interposada en la comissaria d'Elda-Petrer. La víctima denunciava haver sigut estafada pels ara arrestats, doncs va fer el pagament en concepte de reserva per un pis de lloguer que mai va arribar a gaudir.

L'activitat dels presumptes estafadors estava centrada en la localitat costanera de Benidorm. Una vegada consumada l'estafa, quan les víctimes realitzaven la transferència bancària en concepte de reserva, dos membres de la banda s'encarregaven de retirar els diners en un caixer, per a així, d'eixa manera, perdre la pista del mateix.

El perjuí per a les víctimes era doble, l'econòmic pels diners que desembossaven, i la "situació de desemparament total" en la qual es trobaven quan arribaven al seu lloc de vacances i comprovaven que no existia l'apartament llogat, segons la Policia.

PASSOS PER A COMETRE LES ESTAFES

Per a cometre les estafes seguien diversos passos: creaven comptes de correu electrònic amb les quals registrar-se en la seua pàgina web, obtenien fotos de pisos en internet que publicaven en els diferents anuncis, i contractaven línies de telèfon que facilitaven als interessats, bé al seu propi nom o bé al de tercers, a través de la usurpació de la identitat d'altres persones per a donar d'alta eixes línies.

En el moment que un dels interessats els confirmava la reserva, li sol·licitaven en la majoria dels casos el 50% del total de la quantitat acordada per la reserva de l'apartament, que oscil·lava entre 200 i 900 euros, i que havien d'enviar-los mitjançant transferència bancària. L'anunciant, per a donar "aparença de legalitat" al tracte, proporcionava fins i tot un document per la reserva del lloguer.

Després de l'acord econòmic per la reserva de l'apartament vacacional, els investigats remetien a les víctimes contractes de lloguer, que bé venien a nom de persones mortes, o bé a nom de persones a les quals els estaven usurpant la identitat.

Pel que fa als interessats demanaven anar a veure l'habitatge, els presumptes estafadors li feien veure que no podien ensenyar-la perquè en eixos moments estava ocupada i, en tractar-se d'una "ganga", si estaven realment interessats a arrendar la propietat, havien de pagar

"immediatament" una reserva.

Segons la Policia, un "gran nombre" d'afectats descobria l'engany una vegada es personaven en l'habitagtge promés. Aleshores, intentaven contactar amb l'arrendador, que no responia el telèfon en cap moment i solament atenia quan li telefonaven des d'un altre número que ell no coneguera. En veure's envoltat, responia que el seu anterior llogater no li havia deixat el pis lliure i que els retornaria els diners.

Els encarregats de la investigació, que continua oberta, no descarten que apareguen noves víctimes. L'operació ha sigut desenvolupada per funcionaris de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Local d'Elda-Petrer. Els detinguts van ser posats a la disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento