Comunitat Valenciana

Els valencians gasten una mitjana de 893 euros en les vacances d'estiu, un 29% més que en 2016

  • La xifra representa un 13% menys que la mitjana nacional, que fou de 1.025 euros.
  • El 33% dels valencians asseguren haver realitzat algun viatge estival allotjant-se en hotel o apartament.
  • L'Observatori Cetelem ha obtingut les dades amb una enquesta online a 1.000 persones.
Platja de Cullera
Platja de Cullera
DIEGO MORENO DELGADO
Platja de Cullera

La despesa mitjana dels valencians en les vacances d'estiu de 2017 es va situar en 893 euros, la qual cosa suposa un 29% més que el declarat l'any anterior i un 13% per davall de la mitjana nacional que fou de 1.025 euros, segons les dades de l'Observatori Cetelem.

Este baròmetre de consum que analitza mes a mes l'estat dels consumidors en diferents comunitats autònomes arreplega que el 34% dels valencians (29% mitjana nacional) enquestats declara haver realitzat un major despesa en les vacances d'estiu d'enguany enfront del 24% que ho va fer l'any anterior. Igual que en el cas de la mitjana d'espanyols, el gruix de respostes es troba entre aquells que declaren haver realitzat la mateixa despesa (41% vs 39% mitjana nacional).

D'altra banda, el 33% dels valencians asseguren haver realitzat algun viatge estival allotjant-se en hotel o apartament i, quant a les preferències d'activitats més realitzades durant este estiu, destaquen eixir a restaurants, amb un 74% de mencions, 7 punts percentuals més que la mitjana espanyola. Eixir de compres es posiciona en segon lloc, amb un 64% de valencians que declara haver realitzat esta activitat a l'estiu, 8 punts per damunt de la mitjana nacional (56%). Anar al cinema ha sigut una altra de les activitats més realitzades pel 50% dels valencians (+9 punts per damunt de la mitjana).

Les dades comparatives i les reflexions analitzades en esta edició especial de l'Observatori Cetelem s'han obtingut a partir de la realització d'una enquesta online realitzada per l'empresa Investmarket a una població major de 18 anys. S'han realitzat un total de 1.000 enquestes amb representativitat nacional, i a Catalunya, País Basc, Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia i Andalusia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento