Comunitat Valenciana

El PP presenta prop de 200 esmenes a la Llei del Taxi que es debatrà en les Corts la setmana vinent

  • El grup parlamentari 'popular' ha presentat prop de 200 esmenes parcials a la Llei del Taxi, que es debatrà la setmana vinent en el ple de les Corts. El PP pretén que es realitze un desenvolupament reglamentari de les llicències de vehicles de Lloguer amb Conductor (VTC).
Taxi, taxis
Taxi, taxis
EUROPA PRESS
Taxi, taxis

El portaveu d'Infraestructures del PP, Alfredo Castelló, ha explicat que a través d'estes esmenes el seu grup vol establir "una nova regulació bàsica, amb la inclusió d'un nou capítol amb 14 nous articles en la Llei en la qual, per primera vegada a la Comunitat Valenciana, es regula el sistema de transport en règim de lloguer amb conductor (VTC), que segons el sector i les seues mobilitzacions és el principal problema al que s'enfronten: l'intrusisme i la competència deslleial".

"No pot ser que la Conselleria faça una Llei que no entre a regular les llicències VTC, que és el principal problema del sector. Ignorar açò és mirar per a un altre costat i el PP no ho va a fer. És incomprensible que la Conselleria estiga parada i sense pols, també en la lluita contra l'intrusisme de les VTC i haja de ser des de l'oposició des d'on es realitze una regulació", ha indicat Castelló en un comunicat.

Segons el portaveu d'Infraestructures del PP, "altres comunitats han mogut fitxa, però ací pensen que amb queixar-se i plorar prou". Com a exemple, ha apuntat que Galícia ho té regulat per llei i Catalunya per un decret i ha lamentat que a la Comunitat Valenciana, la Generalitat "no fa res".

Castelló ha assenyalat que el PP "fa seues moltes de les esmenes presentades per tots els col·lectius del taxi en la fase de participació ciutadana", que consideren que "milloren substancialment la llei", i també "unes altres de collita pròpia".

Els 'populars' sostenen que la llei "no s'hauria de tramitar perquè va a deixar el sector en mans d'empreses i multinacionals que, sens dubte, la van a recórrer i guanyar". "Pot ser la fi de la prestació d'este servici públic tal com ho coneixem. El sector del taxi pot ser arrasat i s'està cometent un tremend error jurídic i estratègic", ha advertit Castelló.

El diputat popular ha criticat que en més de dos anys, "ni una sola de les milers d'iniciatives del grup popular ha sigut acceptada per la Conselleria demostrant una supèrbia i prepotència sense límits."

Castelló ha destacat el criteri del principi de llibertat, i la seguretat jurídica "que apareixen amb nitidesa en les nostres esmenes, tenint en compte que es parla de la prestació d'un servici públic".

"La defensa de l'ocupació en el sector, de les persones que tinguen alguna invalidesa, els drets de les viudes o hereus, i els drets adquirits pels titulars de llicències de taxi són defesos per nostres quasi 200 esmenes. Amb esta llei són xafats i volem alçar el peu que ha posat sobre ells la Conselleria", ha explicat Castelló.

El parlamentari ha defès que han escoltat el sector "abans, durant i després de la fase de participació ciutadana i no s'hauria de passar el corró per damunt de les nostres esmenes parcials, perquè són essencialment bones per al sector del taxi i els usuaris".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento