Comunitat Valenciana

Professors interins qualifiquen de "caos" l'inici de curs per "problemes" en adjudicacions i burocràcia

  • La Coordinadora de Professorat Interí (CPI) ha qualificat de "caòtic" l'inici del curs escolar per als docents interins, ja que, "un any més, este col·lectiu ha tingut problemes relacionats amb les adjudicacions, l'entrega de documentació, la sobrecàrrega de treball i l'equiparació de drets.
Imatge d'una concentració d'interins davant la Conselleria (arxiu)
Imatge d'una concentració d'interins davant la Conselleria (arxiu)
STEPV
Imatge d'una concentració d'interins davant la Conselleria (arxiu)

Esta entitat afirma, en un comunicat, que les adjudicacions d'inici de curs van estar "marcades per errors en les adjudicacions dels docents de conservatoris que van haver de repetir-se i també per l'adjudicació de places inexistents que han provocat greuges importants en les persones afectades".

"I el disbarat és encara major -lamenten- amb les adjudicacions de difícil cobertura, que s'haurien de publicar per especialitat (i no per plaça) i fer-ho de manera transparent, ja que no es publica el resultat del procés".

Així mateix, han apuntat que els docents interins han de presentar en les direccions territorials la mateixa documentació que han presentat any rere any amb l'agreujant" que cadascun d'estos organismes demana una documentació diferent.

Des de la CPI demanen que se simplifique este procediment, es digitalitze esta documentació i hi haja una adequat coordinació entre les direccions territorials, En la seua opinió, "el súmmum del disbarat d'esta mesura es va viure l'endemà de la primera adjudicació de setembre quan des del lloc web de la Conselleria d'Educació s'instava les persones adjudicades, més de 700, a presentar tota la documentació i, una vegada allí, el personal no estava assabentat de res".

La coordinadora assenyala que, encara que el departament que dirigeix Vicent Marzà s'ha mostrat "dialogant en alguns casos, el fet d'ignorar les demandes del professorat de les Escoles Oficials d'Idiomes li ha valgut una vaga secundada per més del 60% dels docents d'este cos, sense explicar els servicis mínims abusius".

Els treballadors reclamen que no es lleven les hores de reducció als caps de departament i als coordinadors, mesura presa "unilateralment des dels despatxos de Campanar".

Finalment, la CPI demana que esta Conselleria "no torne al discurs del govern anterior publicitando una reducció de ràtios que és irreal, unes millores laborals que els treballadors no veuen, un pla d'estabilitat que possiblement portarà a la parada milers d'interins i un pla de formació al professorat que no arriba a tots".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento