Comunitat Valenciana

El pare de la xiqueta rescatada en un finestral a Alacant ratifica davant el jutge la denúncia per maltractaments

  • El pare de la xiqueta que va haver de ser rescatada pels bombers el març passat en quedar penjant del finestral d'un seté pis en la plaça d'Estels d'Alacant ha ratificat davant el titular del jutjat d'instrucció número 8 d'Alacant la seua denúncia per presumptes maltractaments i abandó continuat de la menor per part de la mare i del nóvio d'esta, tots dos investigats en esta causa. Així ho ha informat el progenitor a Europa Press este dimarts.
Xiqueta rescatada penjant d'un finestral en Estels
Xiqueta rescatada penjant d'un finestral en Estels
BOMBEROS
Xiqueta rescatada penjant d'un finestral en Estels

El pare de la menor, de 6 anys, ha declarat davant el jutge instructor este matí durant una hora aproximadament. Per a demà dimecres està citada la mare de la xiqueta, mentre que la seua actual parella, un exdirectiu de l'Hèrcules, haurà d'acudir al jutjat el pròxim dia 26. No obstant açò, segons el pare de la xiqueta, els dos s'han presentat este matí en els jutjats. També està cridada a declarar com a pèrit-testimoni la treballadora social que va realitzar l'informe de la xiqueta perquè en sigueu custodis.

La denúncia que va presentar el progenitor de la xiqueta es basa principalment en un informe psicològic emès per una psicòloga que va avaluar la menor arran del succés ocorregut. D'esta manera, la xiqueta va verbalitzar que "no era l'única vegada que es quedava solita" i que la parella de la progenitora l'havia agafat del coll en alguna ocasió, a més de cridar-li "cara ou" i "pitufa", tirar-li de les orelles i castigar-la a estar a les fosques, fets que, com ha indicat el pare, la menor li va manifestar no solament a ell sinó al seu "entorn familiar".

L'informe va ser posteriorment ampliat i la psicòloga "li dóna total credibilitat a l'indicat per la menor atés que ho ha manifestat en bastants ocasions en les sessions terapèutiques en la qual ha estat amb ella".

Així mateix, en la declaració d'este dimarts, el pare ha indicat que la mare de la menor treballava en una cadena de perfumeria, per la qual cosa era el nóvio d'esta qui es quedava aleshores a cura de la xiqueta.

A més, ha destacat l'informe de la jutgessa del Jutjat de Família, que li va concedir la guàrdia i custòdia de la xiqueta, i on fa referència a l'episodi de l'abandó de la xiqueta i el seu posterior rescat. A açò, ha afegit que la treballadora social que va realitzar l'informe, que va ser "negatiu", no està col·legiada, per la qual cosa va presentar queixes, com ha recordat.

En tot cas, el pare ha insistit que el que busca amb este procés és que "es faça justícia pel bé i la seguretat de la xiqueta".

D'altra banda, el progenitor ha apuntat que el procediment que se segueix contra la mare de la xiqueta per la comissió d'un suposat delicte d'abandó de menor està en el jutjat penal número 3 i es troben en espera que els criden per al juí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento