Comunitat Valenciana

Bravo explicarà el 26 de setembre en Corts la gestió de l'incendi en la Ciutat de la Justícia de València

  • La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, compareixerà en la Comissió de Justícia de les Corts el pròxim 26 de setembre per a donar compte de la gestió realitzada després de l'incendi que ha afectat la Ciutat de la Justícia de València.
Gabriela Bravo
Gabriela Bravo
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Gabriela Bravo

Així ho han explicat els portaveus dels grups parlamentaris després de la Junta de Síndics en la qual s'ha tramitat esta compareixença, que es produirà la setmana vinent. Podem havia demanat que acudira de manera urgent per a explicar els detalls d'este sinistre, mentre que, segons ha explicat el PSPV, la consellera volia acudir abans a petició pròpia, però hi ha hagut que esperar al fet que el president de la comissió, el 'popular' Luis Santamaría', s'haja "dignat" a convocar-la.

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha assegurat que este és "un tema molt seriós" i de gestió "pura i dura" en el qual la consellera porta treballant una setmana. Ha mostrat la seua preocupació per que s'haja produït un incendi així però ha remarcat que la gestió "està sent correctíssima" i els detalls sobre les causes se n'aniran coneixent quan els informes estiguen llests.

Per la seua banda, la diputada del PP María José Ferrer San Segundo ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que destituïsca la consellera, i preguntada sobre la seua posició sobre este tema, la portaveu adjunta de Podem, Fabiola Meco, ha assenyalat que van a esperar que comparega en comissió i done respostes, així com a les mesures que s'implementen per a solucionar la situació.

En tot cas, ha lamentat "el caos en la gestió" i ha advertit que "hi ha dades molt preocupants" sobre els danys en expedients, al mateix temps que ha lamentat "les anades i vingudes en l'obertura" o la inseguretat jurídica per als professionals. Al seu juí, no s'ha donat "sensació de control de la situació".

"Ha deixat molt a desitjar" la gestió, ha incidit Meco, que també ha subratllat les "dos veus" que pareix hi ha hagut en esta qüestió, en referència al TSJCV d'una banda i la Conselleria de Justícia per una altra, i ha afirmat que el seu grup vol conéixer què resposta s'ha donat o per què els plans d'evacuació no estava actualitzats, preguntant-se què podria haver succeït si el foc s'origina un dia laborable. "Hi ha moltes preguntes en l'aire".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento