Comunitat Valenciana

Justícia farà un pla de xoc amb operadors jurídics perquè els jutjats recobren la normalitat el més prompte possible

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
Incendi en la Ciutat de la Justícia
Incendi en la Ciutat de la Justícia
BOMBEROS VALENCIA
Incendi en la Ciutat de la Justícia

La Conselleria de Justícia elaborarà, juntament amb els diferents operadors jurídics, un pla de xoc perquè els jutjats valencians recobren al més prompte possible la normalitat i la seua agenda. Així mateix, s'incrementarà el nombre de funcionaris per a agilitzar el treball.

Este és un dels objectius que s'ha proposat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i que este dilluns ha traslladat a diferents operadors jurídics amb els quals ha mantingut una trobada en la Ciutat de la Justícia de València després de l'incendi registrat en estes instal·lacions fa un setmana.

Com a conseqüència de l'incendi, declarat en la segona planta de la Ciutat de la Justícia en un jutjat de Primera Instància, la Ciutat de la Justícia és inhàbil fins a hui i únicament han estat funcionant els jutjats de guàrdia les 24 hores i el Registre Civil de 9 a 12 per a naixements, matrimonis i defuncions.

En el moment en el qual el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) acorde declarar hàbils els terminis en estos jutjats, la consellera pretén reunir els operadors jurídics per a fer un pla de xoc.

"La voluntat és que en el mínim temps imprescindible es puga recuperar la normalitat i l'agenda. Es farà un pla que podria contemplar habilitar sales fora de la Ciutat de la Justícia -per als jutjats afectats pel foc- o ampliar funcionaris". "S'estudiarà i estem disposats", ha postil·lat. Bravo es refereix a un pla per als 21 jutjats de Primera Instància de la Ciutat de la Justícia que no es podran obrir de moment.

Bravo ha afirmat que encara està en espera de rebre diversos informes encarregats sobre l'edifici, entre ells, un de relatiu al mesurament de la puresa de l'aire. "Pareix que el nivell de puresa és importantíssim ara i que fins i tot en alguns àmbits és zero", ha dit, encara que cal esperar l'informe definitiu. També ha comentat que "pel que sembla" els despatxos interiors, segons els mesuraments, no presenten problemes ni de bacteris ni de toxicitat.

INFORMES I ALARMES

Bravo ha comentat que també estan en espera d'un informe encarregat a l'empresa que revisa el funcionament de mesures de detecció i prevenció d'incendis per a saber quan es va fer l'última revisió; així com un altre d'una auditoria generalitzada.

Per la seua banda, l'empresa encarregada del manteniment dels sistemes de detecció d'incendi en la Ciutat de la Justícia ha afirmat que ha fet una anàlisi del funcionament posterior a l'incendi i que "tot està funcionant correctament".

"Els tècnics traslladen açò. És el que han avançat", ha comentat la consellera, qui ha avançat que ha demanat un altre informe per a eixir de dubtes atés que, segons contempla l'informe de bombers, ni el vigilant de seguretat ni les persones que estaven allí el dia de l'incendi van escoltar l'alarma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento