Comunitat Valenciana

Fotur alerta que una taxa turística provocaria una reducció de visitants i afavoriria l'allotjament il·legal

  • La Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) ha advertit este dilluns que la implantació d'una hipotètica taxa turística provocarà que els turistes opten per visitar altres ciutats de fora de la regió que no la tinguen i, a més, afavorirà l'allotjament il·legal, "el gran problema" de la Comunitat Valenciana.

En un comunicat, la federació ha lamentat que Podem presentara una proposta per a la seua implantació, que va ser aprovada en les Corts, "sense haver-se assegut abans amb els representants del sector i haver consensuat una estratègia a seguir".

Al seu juí, "el primer que s'hauria d'abordar com a estratègia de turisme és consolidar la Comunitat Valenciana com a destinació turística i que siga un turisme de qualitat" i si es vol aplicar alguna nova mesura cal debatre-la i consensuar-la.

"Primer, cal asseure's amb el sector o els sectors afectats, doncs són ells els que tenen les dades i els que saben si una cosa va a beneficiar-los o a perjudicar-los", han indicat des de Fotur, que advoca per les meses de treball per aconseguir eixe diàleg entre totes les parts afectades.

Segons han avançat, dimarts que ve, representants de Fotur es reuniran amb representants de Podem en les Corts per a expressar la seua postura, així com per a realitzar suggeriments i alternatives a esta mesura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento