El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha destacat l'increment del pressupost i ha avançat que "conseqüentment estarà complementat per un increment de la quantia total destinada a subvencions", informa el consistori en un comunicat.

Les falles grans augmentaran el seu pressupost fins el 5,38 milions d'euros, un 1,07% més que en 2017, mentre que les infantils tindran una dotació global global de 1.72 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 4,74%.

Estos augments, que comportaran l'increment del global de les subvencions municipals, arriben després de la nova classificació de les falles consensuada amb representants del món faller i ratificada per l'assemblea de presidents abans de l'estiu.

Fuset ha afegit a més que les Falles de 2018 comptaran amb "una major quantitat de categories i una augment "considerable" de premis, "sobretot els que reconeixen l'enginy i la gràcia de les falles, una reivindicació històrica de la festa".

FALLES GRANS I INFANTILS

En este sentit, les falles grans optaran a premis que s'incrementaran en un total de 15.920 euros. Hi haurà un augment per a dotar els tres millors premis i els millors ninots de les seccions 3a C, 8a A, 8a B i 8a C, i es creen els premis per a les falles que guanyen el segon i el tercer guardó d'enginy i gràcia en cadascuna de les seccions, amb una dotació total d'11.430 euros.

Pel que fa a les falles infantils, l'increment serà de 960 euros i corresponent al reconeixement econòmic per als tres millors premis de les seccions 19a, 20a, 21a i 22a. Complementàriament, es doten amb 3.994 euros els segons i els tercers premis d'enginy i gràcia de cadascuna de les seccions.

En total, entre grans i infantils, es preveu que la quantia de premis en metàl·lic s'incremente en uns 20.874 euros.

L'augment dels pressupostos destinats a la construcció de les falles comportarà igualment un augment de la quantia global de les ajudes concedides per l'Ajuntament de València a les comissions de la ciutat a les quals ajuda amb un 25% del total. Se sumarà a altres ajudes, com les subvencions habituals destinades a il·luminació artística i les de recent creació orientades a la contractació de bandes de música, que l'any passat ja es van incrementar.

Consulta aquí más noticias de València.