Colomer sobre la taxa turística: "Res pot ni deu fer-se sense el consentiment del sector"

Colomer sobre la taxa turística: "Res pot ni deu fer-se sense el consentiment del sector"

Colomer sobre la taxa turística: "Res pot ni deu fer-se sense el consentiment del sector"
Colomer sobre la taxa turística: "Res pot ni deu fer-se sense el consentiment del sector" (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat este divendres, respecte a la possibilitat d'aplicar una taxa turística, que "res pot ni deu fer-se sense el consentiment, la complicitat i el guió del propi sector turístic, que ja està assetjat per una pressió fiscal suficientment elevada".

Colomer s'ha manifestat així davant els mitjans, abans de participar en l'esmorzar empresarial Bankia Mediterrani, que s'ha celebrat a Castelló en ser preguntat pel suport de les Corts a la implantació d'una taxa turística plantejada per Podem que va comptar amb el suport de Compromís i de cinc diputats no adscrits -els quatre ex de Cs i l'ex de Podem-, enfront de l'abstenció de PSPV i Ciutadans i el rebuig del PP.

Sobre este tema, el secretari autonòmic ha mostrat "màxim respecte al que aproven els grups i a tot allò que es produïsca i es forge en el parlament valencià, que és on residix la sobirania popular".

A partir d'ací ha destacat que la posició del PSPV ha sigut la de no contemplar la taxa "perquè pensem que els caladors de nous ingressos estan en la persecució de l'economia submergida i a aflorar tot allò que forma part de l'intrusisme professional i la competència deslleial i creiem que res pot ni deu fer-se sense el consentiment, la complicitat i el guió del propi sector turístic que ja està molt assetjat per una pressió fiscal suficientment elevada".

Per tant, el responsable de Turisme a la Comunitat Valenciana ha subratllat que "els debats sempre enriquixen i hem d'escoltar molts arguments, el sector, la societat i, a partir d'ací, traure conclusions".

Pel que fa a la proposta de Podem, ha explicat que "caldrà veure el tenor literal i el recorregut que va a tindre".

En este sentit, considera que si es tracta d'obrir un debat i una reflexió, "nosaltres i qualsevol interlocutor, en l'amplíssim ecosistema del món i de l'economia i de la societat turística, participarem aportant arguments, dades i allò que entenem que convé més a un sector que és estratègic i fonamental i que s'està consolidant, doncs recentment ix d'una crisi molt forta", per la qual cosa -ha advertit- "cal abordar esta qüestió amb molta sensibilitat".

"POSICIONAMENTS DISPARS"

Preguntat si el va votar a favor de Compromís i l'abstenció del PSPV a la proposta de Podem suposa una fissura dins del Govern valencià, Colomer ha indicat que és un tema de "suficient profunditat" com perquè, en un moment donat, puguen presentar "divergències o punts de vista dispars". A més -ha dit- "és un tema molt recurrent, que ens porta acompanyant durant moltíssims mesos i és lògic que hi haja posicionaments dispars".

"Crec que que cal normalitzar eixa percepció diversa i matisada dels temes", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de Castelló.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/3135657/0/colomer-sobre-taxa-turistica-res-pot-ni-deu-fer-se-sense-consentiment-sector/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios