Comunitat Valenciana

El metro i el bus seran gratis a València el pròxim divendres 22 de setembre pel Dia sense Cotxe

  • FGV obrirà les validadores tot el dia i l'EMT no descomptarà viatges del bonobús.
  • Metrovalencia va registrar en 2016 un 13,75% més de viatgers que un dia normal.
  • La Setmana i la Fira de la Mobilitat coparan la plaça de l'Ajuntament.
Las líneas de validación de Metrovalencia permanecerán abiertas durante toda la jornada del 22 de septiembre.
Las líneas de validación de Metrovalencia permanecerán abiertas durante toda la jornada del 22 de septiembre.
20MINUTOS.ES
Las líneas de validación de Metrovalencia permanecerán abiertas durante toda la jornada del 22 de septiembre.

El metro i els autobusos de l'EMT seran gratuïts divendres que ve 22 de setembre a València amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe. La iniciativa serà el colofó a la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que comença aquest dissabte amb un carrusel d'activitats per a conscienciar sobre les diferents formes de desplaçar-se per la ciutat.

Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i l'Empresa Municipal de Transports (EMT) han optat per reeditar la gratuïtat del seu servei durant tota aqueixa jornada com a forma de reivindicar el transport públic i de promocionar-lo tant entre els seus usuaris habituals com entre les persones que no l’tilitzen.

En el primer cas, per a facilitar l'accés a les estacions subterrànies, Metrovalencia deixarà obertes les línies de validació des de l'inici fins a la finalització del servei, és a dir, de 5.00 a 23.00 hores, aproximadament. Segons fonts de FGV, les validadores estaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica romandran en funcionament i es podran adquirir tots els títols, excepte els de bitllet senzill i anada i tornada.

La iniciativa s'estendrà, a més, als Tram d'Alacant i Castelló, una novetat que es va implantar fa dos anys, amb l'arribada de l'actual Consell. En l'última edició, la de 2016, foren 301.236 els viatgers que van utilitzar de manera gratuïta els tres mitjans de transport de titularitat autonòmica. Solament en Metrovalencia van ser 256.000 usuaris, un 13,75% més que un dia laborable normal.

De la mateixa manera, l'EMT declararà gratuït aqueix dia, però amb una mecànica diferent. Com sempre, caldrà validar el bo corresponent en pujar a l'autobús, però no es restaran viatges al títol. Als qui manquen de bo se'ls donarà un bitllet senzill a cost zero. Segons fonts de l'empresa, d'aquesta manera es garanteix el segur als qui viatgen en els autobusos i, a més, es comptabilitzen els viatgers.

Iniciativa en un dia laborable

La promoció del transport públic passa perquè els usuaris poden utilitzar-ho en els seus desplaçaments quotidians. Algunes veus han criticat en ocasions que el Dia Europeu sense Cotxe caiguera en cap de setmana i que per a alguns ciutadans la iniciativa passava inadvertida.

Setmana de la Mobilitat Sostenible

Aquestes iniciatives s'emmarquen en la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que es traduirà des d'aquest dissabte 16 de setembre en un carrusel d'activitats de promoció de mitjans de transport alternatius al vehicle privat. De fet, la Generalitat presenta aquest divendres la campanya ‘Hui descansa el cotxe’, amb un debat dels consellers de Vertebració del Territori, María José Salvador, i d'Educació, Vicent Marzà, amb alumnes de 4t d'ESO d'un institut de València.

D'altra banda, la II Fira de la Mobilitat obri aquest dissabte en la plaça de l'Ajuntament tot un seguit de activitats. Serà d'11.00 a 14.30 hores i de 17.00 a 20.30 h. El diumenge serà el Dia de la Bici, amb una marxa ciclista que arrancarà a les 9.00 hores en el Passeig de l'Albereda. Al llarg de la setmana hi haurà activitats escolars, xarrades i fins i tot concerts en la pròpia plaça. El dissabte dia 23, la Orquestra de València donarà per primera vegada un concert en la plaça de l'Ajuntament interpretant bandes sonores de conegudes pel·lícules.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento