Comunitat Valenciana

Últim adéu de centenars d'agents a "l'exemplar company Blas" en la Catedral de València

  • Centenars d'agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han despedit este dijous en la Catedral de València al subsinspector de Policia Nacional Blas Gámez, assassinat dimarts passat en acte de servici en el barri de Russafa, en la missa exequial pel seu etern descans celebrada en la Seu.
ÞÚltim adéu a l'agent Blas Gámez
ÞÚltim adéu a l'agent Blas Gámez
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
ÞÚltim adéu a l'agent Blas Gámez

"L'exemplar company Blas Gámez ha sigut un fidel servidor de la societat i de la seua seguretat", ha assenyalat en la seua homilia el cardenal Antonio Cañizares, qui ha escrit estes paraules que ha llegit el bisbe auxiliar, monsenyor Esteban Escudero, qui ha excusat l'absència de l'arquebisbe en la missa.

Monsenyor Escudero ha presidit l'eucaristia, en la qual han estat presentes la viuda i els dos fills de l'agent mort, de 15 i 19 anys, familiars i amics, molts d'ells arribats des d'Àvila, així com el director general de la Policia, Germán López Iglesias; el delegat de Govern, Juan Carlos Moragues; el cap superior de la Policia, José Javier Cuasante i molts companys de la Policia Nacional i d'altres cossos policials.

El bisbe auxiliar ha llegit l'homilia, en la qual el cardenal subratlla que "cap violència assassina té justificació i és necessari que ens esforcem a superar una cultura de la mort que creix", alhora que ha demanat "saviesa perquè tots treballem responsablement per la convivència, la justícia i la pau", segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

"Necessitem recuperar una educació en els verdaders valors, els que reconeixen la dignitat i inviolabilitat de tot ésser humà, el respecte a la persona, la defensa de la vida, la generositat i el servici, i tot açò troba el seu fonament en Déu", subratlla el cardenal.

També anima el titular de l'arxidiòcesi a "fer una cultura de l'amor i la vida on s'eradique la droga" i incidix que "els cristians, per la nostra fe en Déu, no podem romandre inactius davant la cultura que incita a la violència, i tenim la responsabilitat de defendre i obrir les possibilitats de la vida i educar per a una cultura de la vida".

"LA SEUA RECOMPENSA SERÀ GRAN EN EL CEL"

L'"exemplar company Blas Gámez ha sigut un fidel servidor de la societat i de la seua seguretat, ha entregat la seua vida pels altres en defensa de la Justícia i la seua recompensa serà gran en el cel", continua el purpurat, perquè "ningú té més amor que el que dóna la vida pels altres, i Blas l'ha donat, perquè ha estimat molt, a la seua família i a la societat".

"Tots junts hem de salvar la societat de la violència i dels incessants crims que aterrixen, donen paüra i degraden el concepte mateix de la civilització", apel·la el cardenal.

Així mateix, el bisbe auxiliar s'ha sumat al condol i ha expressat el seu "profund dolor i solidaritat amb la família, amics i companys, perquè sóc nét, fill i primer de comissari i la mort d'esta persona que ha entregat la seua vida en compliment del seu haver de m'afecta com si fóra la d'un company o un amic".

SOBRE EL FÈRETRE, LA MEDALLA D'OR AL MÈRIT POLICIAL

En la missa exequial, que ha sigut concelebrada pel Cabildo Catedralicio, han participat autoritats civils i militars i representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Al migdia ha arribat a la Catedral el fèretre, que abans d'entrar en el temple ha passat per davant d'una formació d'honors composta per un centenar d'agents, companys del mort. A més, ha sigut rebut i acomiadat, en la Porta dels Ferros, amb l'Himne Nacional i aplaudiments.

Durant la missa, el fèretre del subinspector ha sigut situat enfront de l'altar, cobert per la bandera d'Espanya, i sobre ell ha sigut depositada la Medalla d'Or al Mèrit Policial que este dimecres li va imposar, a títol pòstum, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido en la capella ardent instal·lada en el complex policial de Sapadors.

Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana, a través del seu compte de Facebook, ha transmès tot el seu suport als familiars i al Cos Nacional de Policia Nacional, "exemple de professionalitat i vocació de servici públic".

Blas Gámez Ortiz, de 51 anys, era subsinspector de la Policia Nacional i treballava en el grup d'homicidis de la Brigada de Policia Judicial de València.

Després de la seua primera destinació en el lloc fronterer d'Irun, va entrar a formar part del Grup Especial d'Operacions (GEO), on va ascendir a oficial. L'any 1995, l'agent Blas Gámez es va traslladar a València i va ingressar en el grup d'Homicidis en el qual ha romàs fins ara.

El subinspector va ser assassinat este dimarts quan es disposava a identificar un home amb passaport suec en el transcurs de la investigació iniciada pe l'esquarterament d'un altre home de 42 anys, de nacionalitat espanyola, el tors del qual va ser trobat en una maleta en l'avinguda Peris i Valero de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento