Comunitat Valenciana

El TSJCV manté la inhabilitat de terminis en la Ciutat de la Justícia fins que la Generalitat garantisca la seguretat

  • El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha informat este dijous que manté la inhabilitat de terminis judicials declarada fins a dilluns que ve en la Ciutat de la Justícia de València "en no haver conclòs les actuacions recomanades pels tècnics" de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) després de l'incendi del passat diumenge.
Passadís de la Ciutat de la Justícia afectat pel foc
Passadís de la Ciutat de la Justícia afectat pel foc
EUROPA PRESS
Passadís de la Ciutat de la Justícia afectat pel foc

Per açò, l'Alt Tribunal ha demanat a la Conselleria de Justícia que comunique la fi d'estes accions per a "garantir seguretat i salubritat".

Esta decisió del TSJCV arriba després que este passat dimecres la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, reiterara que les zones que no es van veure afectades per l'incendi poden reobrir-se, atés que un nou informe "més exhaustiu" elaborat per l'Invassat indica que es tracta de parts habitables que no presenten cap tipus de problema".

El document de l'Invassat insta a dur a terme una sèrie de mesures en la part afectada de les instal·lacions judicials: segellat dels conductes del sistema de climatització amb la finalitat d'"aïllar esta zona de la resta de l'edifici"; efectuar una neteja "exhaustiva, en humit i aspiració en cas necessari" a fi de retirar tota la sutja i, finalment, ventilar tots els locals.

D'esta manera, el Tribunal Superior valencià ha assenyalat que manté la inhabilitat de terminis judicials fins que es porten a terme estes recomanacions i la Conselleria s'ho comunique, amb la finalitat de "garantir seguretat i salubritat".

L'Alt Tribunal ha recordat també que el document encarregat per la Conselleria advertix que "les persones especialment sensibles no haurien d'incorporar-se al seu lloc de treball" fins que no finalitze la neteja i "previ informe mèdic sobre este tema".

Este dijous els Jutjats de guàrdia -incidències, detinguts i violència sobre la dona- i el Registre Civil són els únics que estan operatius en la Ciutat de la Justícia de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento