Comunitat Valenciana

Els tècnics tornen a la Ciutat de la Justícia i l'empresa de neteja no descarta tancar uns dies

  • Depenent d'un informe ampliatori de l'Invassat, l'Administració podria clausurar l'edifici uns dies.
  • Després d'obrir les seues portes este dimecres, transcorregudes unes hores, s'ha suspés l'activitat a causa que 35 funcionaris han presentat problemes mèdics.
  • Els tècnics elaboraran una ampliació del seu informe "per si hi ha noves molècules o qualsevol variant de la situació".
Gabriela Bravo
Gabriela Bravo
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Gabriela Bravo

La Conselleria de Justícia ha tornat a enviar este dimecres a tècnics i a l'empresa de neteja a la Ciutat de la Justícia de València després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja suspés l'activitat dels òrgans judicials per problemes mèdics de funcionaris. Depenent d'un informe ampliatori de l'Invassat, l'Administració podria clausurar l'edifici uns dies.

Així ho ha manifestat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en declaracions als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, en ser preguntada per este assumpte.

La Ciutat de la Justícia ha reobert este dimecres les seues portes després de l'incendi que va registrar diumenge passat i, transcorregudes unes hores, s'ha suspés l'activitat dels jutjats. Esta decisió l'ha adoptat el TSJCV a causa que diferents funcionaris han presentat problemes mèdics.

En concret, segons ha assenyalat Bravo, un total de 35 persones han passat este dimecres pel servici mèdic de la Ciutat de la Justícia afectades de conjuntivitis i altres molèsties. Algunes d'elles, ha agregat la consellera, ja patien afectacions pulmonars, asma o al·lèrgies i la seua salut "s'ha vist agreujada" en l'interior de l'edifici.

La majoria de les persones afectades -ha continuat- es trobaven treballant en els jutjats adjacents a la zona afectada per l'incendi, en concret, els socials. "Eixa part de la seu seguia tenint restes de sutja i pareix que les condicions de neteja no estaven aptes per a seguir treballant", ha manifestat.

Sense "inconvenient"

Bravo ha insistit que este dimarts es va adoptar la decisió d'obrir l'edifici judicial a la vista d'un informe sobre la qualitat de l'aire i d'un altre de l'Invassat que va ser completat per tècnics de seguretat del servici d'infraestructures. "Invassat deia que una vegada conclosos els treballs de neteja, no hi havia cap inconvenient en què l'aire poguera respirar-se", ha reproduït.

No obstant açò, i davant la situació generada, Bravo ha explicat que des de la conselleria han enviat a un equip de tècnics de l'Invassat a la Ciutat de la Justícia per a inspeccionar les condicions de treball i per a tindre un coneixement més proper de la situació dels afectats. Així mateix, ha acudit l'empresa de neteja per a corregir "el que no estiga en perfectes condicions", ha dit. "Anem a seguir treballant amb la neteja, tractar de traure ja totes les runes per a suprimir l'olor i perquè no hi haja cap perjuí", ha agregat.

Els tècnics elaboraran una ampliació del seu informe "per si hi ha noves molècules o qualsevol variant de la situació". Amb este, al llarg del dia la Conselleria decidirà si tanca o no l'edifici judicial. "Una cosa és declarar la inhabilitat dels jutjats i que la gent sàpiga que no té l'obligació de treballar, i una altra és precintar l'edifici. Si l'aire condicionat i la neteja se'n va solucionant al llarg del dia, es pot mantindre obert. No ha esclatat una bomba ni hi ha elements radioactius", ha asseverat. Però la decisió s'adoptarà al llarg del dia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento