Comunitat Valenciana

El juí pel canvi de carrers franquistes de la ciutat d'Alacant se celebra este dimarts

  • El jutjat del Contenciós-Administratiu nombre 4 d'Alacant celebra este dimarts la vista de conclusions per la demanda que va interposar el grup municipal del PP pel canvi de noms de carrers franquistes en la ciutat, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'equip de Govern i del PP.
El carrer Nelson Mandela va substituir Primo de Rivera
El carrer Nelson Mandela va substituir Primo de Rivera
Europa Press
El carrer Nelson Mandela va substituir Primo de Rivera

El juí està previst per a les 10.00 hores en l'edifici de Pardo Gimeno i s'espera que assistisquen com a públic els edils Dani Simón, Maria José Espuch i Natxo Bellido.

El cas va arrancar quan el grup municipal del PP va presentar al desembre de 2016 una demanda pel canvi de carrers aprovat per la Junta de Govern en aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

El jutjat va acceptar la mesura cautelar instada pel PP per a paralitzar el canvi i va obligar al gener d'enguany a la reposició de les plaques en 47 carrers, barris i places els noms franquistes de les quals havien sigut modificats.

Finalment, al març l'equip de Govern va iniciar la reposició dels carrers amb la instal·lació de la placa que dóna nom a la plaça de la Divisió Blava. Va ser el primer dels 46 carrers o places afectades per l'acte judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento